Предварителните продажби на Samsung Galaxy S9 са слаби, смята анализатор

Предварителните продажби на Samsung Galaxy S9 са слаби, смята анализатор

Малко преди старта на продажбите на новите телефони Samsung Galaxy S9 продължават да се появяват прогнози за тяхното представяне в периода на предварителни поръчки. Наскоро от Корея се появи информация, че потребителският интерес към устройствата не е особено висок и предварителните поръчки в страната са сравними с тези за Galaxy S8 и дори малко по-ниски.

Анализатор от бутиковата компания Arthur Wood Research също смята, че търсенето на новите телефони е значително по-ниско. Джеф Джонсън споделя, че според дочутото от каналите за дистрибуция поръчките за Galaxy S9 са с около 50% по-ниски спрямо тези за Galaxy S8, което е значително по-малко от предварителните очаквания за ръст с 10-15%.

Джонсън предполага, че това е отражение на потребителските нагласи да обновяват телефоните си на по-големи интервали. Подобно поведение не е добра новина за Samsung, но на практика това важи за всички производители, защото продажбите на смартфони започват да се свиват все по-бързо. Подобна тенденция ще засегне и останалите компании от веригата за доставки на компоненти. Анализаторът смята, че всичко това ще доведе до по-агресивни промоции при операторите, за да успеят да продадат прекомерните наличности.

Източник: Barrons


Втора употреба с гаранция

  • Влизаш в първата заложна или сервиз и пазариш/харесваш нещо за 10-20лв. И го даваш него. Или в OLX нещо на същата цена. Не виждам смисъл да се дава нещо свое, работещо. За резерва да се ползва, ако новия отлежава в сервиз примерно. От обща култура https://www.youtube.com/watch?v=ZPNgL1Ss7fU
    StefiMo
  • В листата фигурират телефони с допълнително дооценяване. Иначе 200 лв. се взимат за всеки смартфон с тъчскрийн и без значение операционната система. В андроид форума има много хора, които вече успешно са си взели s9 с 200 лв. надолу при връщане на 8-10 годишни смартфони от зората на тъчскрийна.
    iWolff
  • Nokia 5800 XM е с тъчскрийн, но не фигурира в листата. Акцията е до 15.03. Някои от нокиите в листата са без тъчскрийн.
    Ванката
  • Трябва да е смартфон с тъчскрийн без значение модел и година. Но както и да е, вече акцията не е валидна, беше до 7 март. [i][u]edit:[/u][/i] Всъщност до 15 март е акцията, объркал съм се :)
    iWolff
  • Сега ги прегледах телефоните които стават за акцията и твоята Нокиа Н73 не фигурира. Има бая тояги, но чак толкова дърти не видях да вземат. То и аз имам няколко работещи нокии от Н-серията в добро състояние, ако ставаше бих услужил на приятел. :)
    Ванката
  • Точно де. Но s8 са го оценили 300 лв. допълнително над тези 200,които са за всеки един телефон. Та общо 500 лв. @tzincbg, ти акаунта си го активираш като ползваш телефона, важното е да можеш да го деактивираш когато го предаваш за връщане. Тоест акаунта да е твой и да му знаеш паролата, а не да е с неясен произход телефона.
    iWolff
  • [Quote]300 дооценяване + 200 = 500 лв. [/Quote] Нали казвате, че тези 200лв ги взимаш за какъвто и да е боклучав смартфон. Дори и да нямаш такъв, взимаш първия за смарт за 20лв от olx и си в играта. За това няма абсолютно никакъв симсъл да връщаш читав телефон, при тези условия.
    board
  • Глупости. Кой не си активира акаунта на телефона? Нали трябва да се свалят приложения.
    tzincbg
  • А не мога ли да им изсипя една торба телефони събирани през годините, кой смартфон, кой не, кой работи, кой не и да ми дадат един С9+ без пари? :D Шегата на страна, акцията е страхотна, но щеше да е още по-добре, ако това е за постоянно. Не с някакви ъпгрейд програми като при Теленор. Така щяха да се възползват повече хора и донякъде да ги стимулират с нова покупка всяка година, а не през две-три. (yes)
    Ванката
  • Питат в прав текст: Телефона краден ли е?. Ако е да, се предполага, че е заключен и не можеш да смениш/махнеш акаунта.
    StefiMo
  • 300 дооценяване + 200 = 500 лв. А иначе колко можеш да му вземеш? Не повече от 700. На някой на който не му се занимава да чака да го продава може да ги прежали 200 лв. Относно акаунта, при Google акаунт винаги има вратичка да го заобиколиш, но при IPhone има ли акаунт, телефона става неизползваем и няма никакъв шанс за отключване. А какво ще правят после с тези телефони не знам. Може да ги рециклират и да ги продават знае ли човек :)
    iWolff
  • [Quote]Другите ДО 400 са запълване на празното място по екрана.[/Quote] Абсолютно. Сега пробвах колко ще ми дадат за S8-цата ми. Еми 300лв. и то само ако е в запазен външен вид, иначе 120лв ;) А най-много ме озадачава въпроса: [Quote]Активиран ли е мобилен акаунт/профил/ - Google, Apple ID? [/Quote] На който като отговоря с "да" и телефона става 0лв. :|
    board
  • Е то така цената на S9 излиза доста добра. Примерно миналата година взех от Вива S8 за 999лв. с план 35лв. на месец. А сега S9 излиза 920лв. с план 36лв. на месец, като върнеш някакъв боклук.
    board
  • То е ясно, че никой няма да върне скъп телефон. Но някоя бангия, която не можеш да й вземеш нищо и ти е непотребна, защо да не я върнеш и да вземеш s9/s9+ със 200 лв. надолу?
    iWolff
  • Сложили са си по 200лв. отгоре, и сега ги дават промоция. Другите ДО 400 са запълване на празното място по екрана. Когато отидеш на сайта с оценяването, и напишеш Lumia, излизат всички. Цените са от 0.5-2лв.:D За 950 Xl беше нещо от рода на 20лв.:D А го продават в момента на 600-700лв. Цирк.:D Тестват дали кълве ...
    StefiMo
  • А в този ред на мисли, мога ли да си върна старата Nokia N73, нали се води смартфон? :) (гледах го скоро в някакъв кашон)
    board
  • Виж какво пише в условията! Имаш гарантирани 200 лв и вече след това в зависимост от телефона който даваш, могат да го оценят с допълнителни до 400 лв. [Quote]Всички клиенти имат възможност в периода от 9:30 ч. на 26.02.2018 г. до 23:59 ч. на 15.03.2018 г. да закупят или заявят на лизинг на www.vivacom.bg новите модели Samsung Galaxy S9 или S9+. Заявени до 7.03.2018 г. устройства, ще бъдат доставяни от 9.03.2018 г. Заявени устройства в периода от 8.03.2018 до 23:59 ч. на 15.03.2018 г., ще бъдат доставяни от 16.03.2018 г.[B] Всеки клиент може да получи гарантирана отстъпка от 200 лева при закупуване в брой, със или без договор, на Samsung Galaxy S9 или S9+, ако въведе IMEI на стар смартфон, който клиентът трябва да предаде на куриера, носещ му новия Samsung Galaxy S9 или S9+. Всеки клиент, който не само върне своя стар смартфон, но и отговаря на всички условия зададени и публикувани на адрес http://www.bak2.bg, може да получи допълнителна сума в размер на до 400 лв. [/B]Участието за допълнителна услуга по условията, публикувани на http://www.bak2.bg, не е обвързано с договора на клиента с VIVACOM.[/Quote] Иначе аз попитах и не отговарям на условията, понеже не съм в трите месеца за преподписване все още. Не можело по-рано. :)
    Ванката
  • Ванка, ти си:
    Вито
  • Щом за айфон х дават до 400 лв. смятай за твойта лумия колко ще дадат. Тея са ненормални. За P9 дават до 90 лв. :D
    Вито
  • Ванка, така се почва - повече от X няма да дам ама Х + 70лв си е ок за такъв телефон и докато се усетиш пак започваш да гледаш +70+70+70 = 1300-1500лв флагмани :) аз ако си заложа таван това е закон, защото в противен случай жената ползва точилката си закупена с таван от 10лв. :D:D
    radko89