Приключенията на Хари Потър излизат и като аудио книги на български език

Знаете ли какво е станало на 13 ноември 2000 г.? Много неща, но ако сте сред хилядите почитатели на момчето магьосник Хари Потър, със сигурност сте наясно, че тогава на български излиза първата книга от поредицата с фантастичните му приключения. Това означава, че тази есен ще се навършат точно 20 години от стъпването на книгите на Дж. К. Роулинг на българска земя.

Това е достатъчно сериозен повод за подобаващо отбелязване на тази годишнина, а активностите около нея започнаха още миналата година, включително юбилейното издание на всички книги с илюстрациите на Любен Зидаров. През следващите месеци обаче предстоят още много изненади за почитателите на магията.

Една очакваме с особено голям интерес и това е премиерата на първите аудио книги за Хари Потър на български език. Засега не знаем кога точно ще бъдат налични, но е сигурно, че ще излязат през идните месеци и ще са озвучени с гласа на талантливата актриса Силвия Петкова. Знаем още, че книгите ще са част от каталога на стрийминг платформата за аудио и електронни книги Storytel и ще са специален проект по случай първата й година на българския пазар.

За Storytel писахме при идването й в България, но накратко това е платформа, която срещу малка месечна такса ви осигурява неограничен достъп до над 700 книги на български и над 50 000 на английски, които можете да слушате навсякъде и по всяко време. Между другото в нея вече можете да намерите всички книги за Хари Потър и като аудио книги, но на английски и то с гласа на неподражаемия британски комик Стивън Фрай.