Нови подробности за Sаmsung Galaxy Z Flip

Очакваме на 11 февруари заедно с новата си флагманска серия Galaxy S20 Samsung да представи и втория си смартфон със сгъваем екран Galaxy Z Flip. Малко повече от две седмици преди официалния му анонс научаваме нови детайли около това интересно устройство с вертикално сгъване на дисплея.

Детайлите от Макс Уайнбах показват, че основната камера на устройството ще е двойна и ще се състои от два 12-мегапикселови сензора. Единият ще е с широкоъгълна, а другият с ултраширокоъгълна оптика. Той потвърждава и наличието на тънко стъклено покритие (Samsung Ultra Thin Glass) върху основния Dynamic AMOLED дисплей. Въпреки това в средата на екрана ще има сгъвка.

От другата информация става ясно, че Galaxy Z Flip ще поддържа технология за бързо зареждане при 15W, както и безжично и реверсивно безжично зареждане. Няма да видим вграден в дисплея скенер на отпечатъци, защото той ще е отстрани на конструкцията. На гърба на модела ще е наличен втори дисплей с диагонал 1" , който ще показва нивото на заряд на батерията и може да бъде използван при снимане на селфита с основната камера. Друга интересна черта на новия сгъваем модел ще е наличието на миналогодишния флагмански чипсет Snapdragon 855+.