Pro моделите в серия Apple iPhone 13 може да предложат по-добри екрани

Pro моделите в серия Apple iPhone 13 може да предложат по-добри екрани

Миналата година Apple избра да предложи 5G свързаност във всички модели от серията смартфони iPhone 12. Тази година изглежда компанията ще въведе и технология за висока честота на опресняване на дисплеите при поне два от моделите в серия iPhone 13.

Данните за това са от анализаторите UBI Research. Те посочват, че фабриката за панели A3 на Samsung, която е предназначена за производство на LTPS OLED екрани за Apple, преминава към производство на LTPO продукти.

Този тип панели позволяват прецизното управление на честотата и използват по-малко енергия при стартиране спрямо LTPS решенията. Те обаче са по-трудни за производство. Именно заради това капацитетът на въпросното съоръжение ще намалее от 105 000 панела месечно на 70 000 броя при завършване на прехода.

По данни на анализатора Минг-Чи Куо, бъдещите iPhone 13 Pro и Pro Max ще имат екрани с честота до 120 херца, а iPhone 13 и 13 mini ще са с 60-херцова честота. Новите Pro модели могат да имат отвори за селфи камерите вместо прорези. Според анализатора от Wedbush Дан Айвс, новата серия би трябвало да се появи през септември тази година.

Източници: The Elec, MacRumors

Вземи Apple iPhone 12, 64GB от VSICHKI STOKI на промо цена! Бърза доставка до София, в страната с куриер.