Qualcomm подготвя конзола като Nintendo Switch

Qualcomm подготвя конзола като Nintendo Switch

По данни от източници на Android Police, Qualcomm подготвя устройство, което ще прилича много на портативната игрова конзола Nintendo Switch. Тя ще използва операционна система Android и ще демонстрира възможностите на чипсетите Snapdragon.

Снимки на бъдещия модел показват наличието на откачащи се контролери, а самата конзола прилича на уголемен смартфон. Добавена е охладителна система, която да позволи по-ефективната работа на чипсета дори при продължително натоварване.

Освен това е използвана батерия с капацитет 6000mAh и ще се поддържа технологията за бързо зареждане Quick Charge. За дизайна и производството на контролерите се разчита на установена в тази сфера компания. По непотвърдена информация екранът на конзолата ще е с диагонал 6.55 инча.

Очаквано устройството ще предложи възможност за връзка към външни дисплеи. Освен това ще има слот за памет карта. В софтуерно отношение ще бъде използвана Android 12 с персонализиран лаунчер. Целта на Qualcomm е да представи конзолата си през първото тримесечие на следващата година.

Сред останалите характеристики ще са Bluetooth, GPS, Wi-Fi и 5G свързаност, както и двузонови вибрационни ефекти. Цената на устройството може да е около 300 долара.

Източник: Android Police