Проблем със сигурността на Java

Проблем със сигурността на Java
Американското министерство на вътрешната сигурност издаде в края на миналата седмица препоръка към интернет потребителите да изключат Java възможностите на уеб браузърите си заради пропуск в сигурността, който би позволил лесен достъп на злонамерени лица. От Oracle потвърдиха информацията и съобщават, че работят по разрешаване на проблема, но и според тях, докато не пуснат софтуерната поправка, най-добре би било, ако потребителите спрат Java в браузърите си.

Ситуацията е доста деликатна, тъй като в интернет се продава готов софтуер, който използва пропуска в сигурността на Java и това прави евентуална операция по кражбата на лични данни доста по-проста. От Oracle обещават, че ще са готови с ъпдейта на 15 януари. От Mozilla пък реагираха бързо и съобщиха, че са блокирали автоматичното зареждане на Java и в момента потребителите трябва да разрешат ръчно използването на приставката, за да се заредят елементите по страниците.

http://www.engadget.com/2013/01/12/the-rk3066-android-4-1-mini-pc-hands-on/


Ново
Обновяването вече е достъпно за изтегляне в сайта на Oracle под формата на Java 7 Update 11.

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html

  • Това толкова ме беше притеснило, че спрях да използвам azureus. :D Спокойно, ъпдейта минава бързо, сървърите не са натоварени.
    vladovn