Проблемът със скенера за отпечатъци при Samsung Galaxy S10 обхваща и серията Note10

Проблемът със скенера за отпечатъци при Samsung Galaxy S10 обхваща и серията Note10

Миналата седмица стана ясно, че сензорът за пръстови отпечатъци на Galaxy S10 има проблем с използване на евтини протектори, а Samsung подготвя софтуерно обновление, с което да го отстрани. По-късно се разбра, че този казус засяга и другите модели в серията Galaxy S10, както и устройствата Galaxy Note10. Samsung направи изявление, в което посочи, че ултразвуковите сензори отключват устройствата, след като разпознават триизмерните шарки върху някои силиконови протектори и ги бъркат с пръстови отпечтъци.

По този начин сензорът сканира шарката на протектора, а не уникалното оформление на пръстовия отпечатък. Компанията призова потребителите на Galaxy Note10/10+ и S10/S10+/S10 5G, които ползват такива протектори, да ги свалят, да изтрият запазените отпечатъци и да ги регистрират наново. Samsung подготвя и ъпдейт, който да адресира ситуацията. Той се очаква през тази седмица, а след неговото инсталиране потребителите ще трябва отново да въведат отпечатъците си.

Междувременно потребител на Galaxy Note10 показва как преодолява системата за сканиране на отпечатъци чрез поставяне на изрезка от силиконов протектор върху съответната зона на дисплея. Във видеото виждаме как той въвежда отпечатъците на два от пръстите си без протектор, след което поставя изрезка от TPU и системата се отключва от нерегистриран отпечатък.

Същият процес е изпробван многократно и с различни пръсти и всеки път скенерът бива заобикалян. Това показва, че става дума за друга уязвимост, а не само за отключване с отпечатъци, които са регистрирани през силиконов екранен протектор. Тестът е проведен на варианта на смартфона с чипсет Exynos, като на този етап той все още не е пресъздаден в моделите със Snapdragon.

Препоръчани оферти

 • [attachment=1]Screenshot_20191024-231952_TADownloader.jpg[/attachment][attachment=0]Screenshot_20191024-232005_TADownloader.jpg[/attachment] Преди малко дойде автоматично.
  Чо :)
 • Проблема е, че са си сканирал пръстите с протектора, дефакто си е регистрирал protectorprint (неравностите на протектора) и е нормално да хваща с почти всичко. Сега просто ще добавят повече сканирания.
  Чо :)
 • Това че някой е попаднал на фалшив протектор, не е причина да обвинява смартфоните.
  DidoMacpirat
 • Моят е N975F и също няма проблеми с различни протектори. Може би става дума за точно определен единствен евтин материал.
  SteveHG
 • Моят Note 10 е със снапдрагон и няма проблем с отключването. Поиграх си с разни прозрачни найлончета и евтини протектори, но не отключва с нерегистрирани пръсти.
  faifa
 • За да препоръчват да не се ползва значи проблем има , много е лошо собствениците да си мислят че имат някаква защита която да е само на теория лесно заобиколима.
  STE1
 • Имам Samsung Galaxy S10+ и пръстовия сензор работи нормално, моля не обиждайте смартфона
  debeliat
 • Самсунг се излагат за пореден път.
  STE1
 • Кофти тръпка. Дано по-скоро го фикснат проблема с ъпдейт.
  Ванката