Проблеми в мрежата на Vodafone доведоха до затруднения с роуминга за клиентите на А1

Проблеми в мрежата на Vodafone доведоха до затруднения с роуминга за клиентите на А1

През последните дни клиенти на A1 България, които се намират в чужбина, изпитваха затруднения с ползването на мобилни услуги (гласови и трафик на данни) в роуминг. От компанията разпространиха изявление, в което се посочва, че неудобството се дължи на технически проблеми с мрежата на Vodafone, а тъй като телекомът е основен роуминг партньор на A1 Group, проблемите са засегнали голяма част от клиентите на А1 България в чужбина.

Операторът посочва, че работата по възстановяване на услугите е започнала веднага и вече всички клиенти на А1 България, които се намират в Гърция, могат да ползват роуминг нормално. В Гърция са били засегнати и най-много българи, защото страната е популярна лятна дестинация, така че техническите екипи на А1 България и А1 Group са работили за възстановяване на роуминг услугите първо в южната ни съседка.

В изявлението се посочва, че в Гърция мрежата на Vodafone вече работи нормално и клиентите на А1 могат да се свържат към нея, като е препоръчително да рестартират своето устройство. В случай че се намират в друга държава, трябва да изберат мрежа, различна от тази на Vodafone, за да ползват роуминг услуги. Работата по пълното възстановяване на роуминг услугите продължава и А1 и неговите партньори се надяват в най-кратък срок те да заработят нормално.

Клиентите на А1 България могат да следят сайта на компанията, където регулярно се публикува информация за ситуацията.

 • Потвърждавам - на 4G изобщо не ме закачаше, ама 3G със зор голям все пак минаваше през някой оператор. За Холандия говоря, беше си мъка, ама да се радвам, дадоха тука едни 500мб, хихи. И таз добра. Междудругото А1 имат тестов период на пакет за интернет, първия месец безолатен - някъде към 1ГБ в роуминг и 2,5гб в БГ.
  deexteer
 • Не съм пробвал, пък и вече работи :D За Турция ползваме business roaming unlimited, 4.90 на ден
  n1
 • P. S. Във фехса на А1 пише, е помагало да изключиш 4g. Някой опита ли?
  tzincbg
 • -
  npet
 • В Бодрум сме, мъка, дава заето, маймунска им работа. (angry)
  n1
 • Ментел стана А1- още по-голямо е лайно 😀
  Воден-дух
 • Ментеляците са, баси хомосексуалистите. Пълни некадърници. В събота по обед се срина роуминга в Гърция. Разправят, че Vodafone имали проблеми, а не скапаняците от Ментел. Да, ама не. Нито в Cosmote, нито в Wind можеше да се логне човек т.е. проблемът си е бил само в телевизора на А1. Абсолютно мизерна фирма. В София редовно ме дава извън обхват. Повече от месец не мога да избера дадени номера от първи път. През октомври, когато ми изтича договорът, ще се разминат с 30-на абоната. Нещастници.
  PF
 • Маймунтел пребиха рибата с безгранична некадърност. Ние сме в Бодрум, хем платихме допълнително за уж схема за разговори и трафик, пълен та*ак. (woo)
  n1