Продажбите на лаптопите Apple MacBook могат да скочат значително от догодина

Продажбите на лаптопите Apple MacBook могат да скочат значително от догодина

Вече най-вероятно сте запознати с намеренията на Apple да представи модели iPad и MacBook с панели Mini-LED. Сега по данни на анализатора Минг-Чи Куо научаваме, че плановете на компанията в тази насока вече са доста напреднали.

Той очаква през идната година Apple да представи два нови MacBook с технология Mini-LED. Става дума за MacBook Air и MacBook Pro, най-вероятно с 13-инчов екран. Анализаторът дори прогнозира 100% ръст в доставките на MacBook устройства през идните три години.

Освен с въвеждането на новата технология при дисплеите, сериозно влияние за това ще има и използването на собствени процесори. Междувременно, заради по-добрите резултати при производството, Apple е увеличила заявките си за Mini-LED панели с 350% за 2021 и 450% за 2022.

По този начин заявките достигат до съответно 10-12 милиона и 25-28 милиона панела. 90% от тях ще бъдат изпълнени от Epistar. Компанията ще произвежда дисплеи и за други вендори на телевизори, преносими компютри, монитори и дисплеи за автомобили.

Минг-Чи Куо споделя и очакванията си, че Apple ще представи два или три нови зарядни адаптера през идната година. Те ще поддържат технологията Power Delivery.

Източник: MyFixGuide