Xiaomi с големи амбиции за 2021

Xiaomi с големи амбиции за 2021

Xiaomi се представя много добре през настоящата година, като компанията се възползва от неприятностите през, които преминава Huawei заради американските санкции. Това, а и ефектите от пандемията, ѝ позволиха да се изкачи до третата позиция по доставки на смартфони в световен мащаб през третото тримесечие.

Сега Nikkei Asian Review споделят амбициозните планове на Xiaomi за следващата година. Данните на изданието са на базата на доставчици на компанията, от които става ясно, че Xiaomi е поръчала компоненти за до 240 милиона телефона.

Ако компанията наистина реализира толкова устройства, това ще е най-големият брой доставки от нея в историята ѝ. Тя ще се доближи и до рекордните доставки на Huawei от 2019 (240.6 милиона доставки).

Някои доставчици съобщават, че вътрешната цел на Xiaomi е да достави до 300 милиона телефона през 2021. За сравнение, по данни на Counterpoint, през 2019 Samsung е доставила 298 милиона устройства.

Интересно е да отбележим, че един от източниците на Nikkei посочва, че целта от 300 милиона доставки едва ли ще бъде постигната. Това е така, тъй като производителите на чипсети, Qualcomm и MediaTek, няма да могат да доставят подобни обеми чипове.

Възможно е все пак Xiaomi да се опитва да се сдобие с достатъчно запаси от компоненти в случай на проблеми с доставките. Един от възможните доставчици на чипсети за компанията е и Samsung с бюджетните чипове от серия Exynos.

Източник: Nikkei Asian Review

 • Техен телефон няма да си купя никога, но пък прахосмукачките им роботи вършат чудесна работа :) :lol:
  Аз пък откакто си купих Miele, другите марки ми се струват абсолютни аматьори :mrgreen:
  Spikul
 • Техен телефон няма да си купя никога, но пък прахосмукачките им роботи вършат чудесна работа :)
  timoj
 • не са особено впечатляващи и честно казано не особено качествени....така че ще си останат с амбициите
  [size=10][url=http://mms14.brandbuilding.bg]матраци софия[/url],[url=http://gmr15.brandbuilding.bg]anvelope moto[/url],[url=http://mms15.brandbuilding.bg]матраци цени[/url],[url=http://mms16.brandbuilding.bg]матраци[/url][/size]
  pllb
 • Много лакуми тия, но няма да им се получи. Мижава марка са , която само копира от другите.
  Fenche1