Продажбите на моделите iPhone Xs може да намалеят към края на годината

Търсенето на новите модели iPhone Xs ще намалее към края на годината, прогнозират . източници на онлайн изданието DigiTimes. Според тях тогава ще отшуми първоначалният ентусиазъм около двата нови смартфона и техните продажби ще тръгнат надолу. Като основна причина за това се посочва високата цена на iPhone Xs и на iPhone Xs Max, която отблъсква голяма част от потребителите.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

В случая с iPhone Xs роля оказва и липсата на големи хардуерни подобрения спрямо миналогодишния iPhone X. Друг потенциален проблем е продължаващата търговска война между САЩ и Китай, която бе стартирана от администрацията на Доналд Тръмп и която може да доведе до негативно отношение от страна на китайските потребители към продуктите на Apple.

Доставчиците на компоненти очакват намаление на поръчките от страна на Apple, което ако се случи, ще повтори събитията от последните години. Те като цяло не споделят оптимистичните прогнози на анализаторите и са на мнение, че пазарната премиера на iPhone Xr през октомври също няма драстично да промени нещата, защото устройството предлага по-лошо съотношение между цена и възможности спрямо актуалните флагмани с Android.

Източник: DigiTimes