Продажбите на PlayStation 4 достигнаха 100 милиона броя

Продажбите на PlayStation 4 достигнаха 100 милиона броя

Продажбите на игровата конзола на Sony PlayStation 4 (PS4) достигнаха 100 милиона броя. Това става с отчетените през изминалото тримесечие 3.2 милиона продадени конзоли, които добавяме към достигнатите общи продажби от 96.8 милиона броя към края на първото тримесечие. По данни на анализатори PS4 регистрира това постижение за най-кратко време сред устройствата от този тип - това става за 5 години и 7 месеца.

От компанията споделят и още един интересен факт, а именно, че продажбите на цифрово съдържание вече са над половината от общите. Това означава, че потребителите предпочитат този метод на покупка спрямо стандартните дискове. Доста е вероятно Sony да представи наследника на PS4 – PS5, през есента на следващата година. От конзолата се очаква да поддържа резолюция 8K, 3D звук, SSD памет за файлове и да има обратна съвместимост за игрите за PS4.

Бъдещият модел ще използва централен процесор, който е базиран на трето поколение архитектура Ryzen от AMD, както и графичен процесор с поддръжка за ray-tracing графика. Microsoft подготвя наследник на своята Xbox One - Xbox Project Scarlett, който се очаква също през 2020. Междувременно, по оценки на анализатори, продажбите на Xbox One са между 30 и 60 милиона.

Източник: Sony

Оферти на деня