Продажбите на Samsung Galaxy S5 за месец са само с 10% повече от тези на Galaxy S4

Продажбите на Samsung Galaxy S5 за месец са само с 10% повече от тези на Galaxy S4
Преди дни Samsung осигури детайли за доставките на Galaxy S5 през първите 25 дни от предлагането на устройството и се разбра, че те са били по-високи от тези на Galaxy S4. Сега имаме и конкретни цифри за действителните продажби, които идват от шефа на компанията Дж.К. Шин. В интервю за Wall Street Journal той заявява, че за месец компанията е продала 11 милиона броя от Galaxy S5, което обаче е само с 10% повече от постижението на Galaxy S4 през 2013 година.

Имайте предвид, че продажбите на Galaxy S5 започнаха едновременно в много повече страни, което показва, че пазарът на скъпи телефони вече е наситен и ръстът в продажбите се забавя. Именно затова и компании като Nokia и Motorola са насочили толкова сериозно усилията си към създаването на достъпни и функционални телефони в ниския сегмент.

http://online.wsj.com/news/article_email/SB10001424052702304908304579561920434884250-lMyQjAxMTA0MDEwMjExNDIyWj

 • Ейййййй само мрън, мрън! Кой знае как си омазал телефона с 1000 приложения и мрънкаш. Нужна е елементарна хигиена! Как пък нито веднъж не ми лагна телефона - Мега 6.3? Нито е рутван ,нито нищо! Просто не е наблъскан с ненужни апове и простотий.
  gothicmanbg
 • Затова винаги трябва да имаш резервен ! Ако си на Глобул - лошо. Те все едно и също казват - телефонът е намокрен и няма гаранция. Дано с новите собственици има промяна.
  buttman
 • Проблема е, че не мога да карам без телефона и 1 ден, защото работата ми е свързана с това и, че за анализ на това колко е сериозен проблема трябва да отида в офиса им и \"обучена\" служителка на 18 години да ми каже дали е за подмяна или за ремонт, при условие, през живота си не е ползвала смартфон, и 1 месец да карам с нокиа 112. Страхотна \"политика\". Дано наистина във виваком да не е така.
  IPS_IPS
 • Да Ако е сериозен проблем с дисплея и още ти е в гаранция телефона.
  sgs_maniak
 • Какво очакваха феновете от Samsung Galaxy 5S? Някой ще направи ли анализ? Аз очаквах стерео високо говорители и 4000 Mb батерия.
  Beчния
 • Гаранцията е 24 месеца.Сменяй го. Не искам да правя реклама, но Виваком за подобно нещо, петно от лепило, ми смениха целия телефон. Без никакви проблеми. Преди години моят HTC ONE X също имаше жълто петно. Смениха ми го веднага от Мултирама.
  buttman
 • Абсолютно нищо даже не съм махал отметки за инсталиране извън Playstore камоли руут и т.н. просто ми трябва работещ телефон за работа. Да не говорим, че има някакъв дефект в дисплея от вътрешната му страна, която се появи в последствие и стои като надран. Взет е от глобул чисто нов. За това ги намразих толкова тия жълтури.
  IPS_IPS
 • [B]@buttman[/B] (yes) [B]@IPS IPS[/B] Какво го прави ш s4 че лагва?
  sgs_maniak
 • Качеството на продуктите на самсунг са под всякаква критика ти незнам от какво си доволен, но аз не мога да си обясня факта, устройство да струва 1400лв и да ти продадат лагващ софтуер и материали за 2$. Личен пример - Galaxy S4 лагващ лънчър, и капак за 1.90$ в ибей?
  IPS_IPS
 • LG бе обявена за най-иновативната компания на Световния мобилен конгрес 2014. LG Electronics (LG) has been named Most Innovative Device Manufacturer of the Year by the GSMA at Mobile World Congress (MWC) 2014 in Barcelona, Spain. The Global Mobile Award, sponsored by the GSMA Award Committee and represented by mobile specialists and analysts, is by far the most prestigious and authoritative award in the mobile industry. http://www.lg.com/au/press-release/lg-named-most-innovative-company-at-mwc-2014
  buttman
 • [B]@Ванката[/B] и [B]@Стефан:)[/B] Нали и аз това съм написал че вече среден клас смартфон е достатъчен за повечето неща. Дори хората които си купуват фрагмани го правят през модел. От S3 на S5 и от Note2 на Note4. Всички чакаме батерии с по голям капацитет или по нова технология. [B]@Nikolay Nuk[/B] Предпочитам Samsung I LG не заради реклама а поради факта че съм доволен от възможностите и качеството на техните продукти. Ти След като не можеш да напишеш обоснован отговор преминаваш към лични нападки.
  sgs_maniak
 • [Quote]Имайте предвид, че продажбите на Galaxy S5 започнаха едновременно в много повече страни, което показва, [B]че пазарът на скъпи телефони вече е наситен и ръстът в продажбите се забавя. Именно затова и компании като Nokia и Motorola са насочили толкова сериозно усилията си към създаването на достъпни и функционални телефони в ниския сегмент[/B].[/Quote] Нормално е продажбите да забавят ход. Всяка компания вади вече по няколко флагмана на година. Тъкмо си купиш нещо ново и след два месеца това, което си купил излиза същото, но с една добавка \"премиум\", което пък от своя страна обезмисля покупката! Ноут 2-то ми работи отлично дори за вече позастаряла машина. Евентуално може да го сменя с Ноут 4, или предложение на другите компании, но каквото и да направя - до два месеца покупката ми се обезмисля ако съм от тези, които държат да притежават най-новото. Няма смисъл, 90% от хората ползват само основните функции в даден смартфон, а много от тях дори не знаят, какво държат в ръцете си! Според мен по-правилната стратегия за тези компании е, да започнат да вадят по един флагман годишно, да насочат усилията си в нови разработки за батерии, да подобряват софтуера не само хардуера! Да обърнат внимание на джаджите, които предлагат от към софтуер за да са напълно съвместими в ежедневието на всеки потребител. Нямаме нужда от аксесоар, а от помощник. Харесвам Самсунг, защото те наистина наливат много пари в разработки и нямам в предвид - \"мобилни технологии\".
  Ванката
 • Доста смешно изказване направи. От него разбирам че си hi-tech левак, щом самсунг и лж са ти любимите фирми. Ти си типичен продукт на рекламата-т.е. без собствено мнение. Между другото повечето хора са такива.;)
  NIkolay Nuk
 • Телефона не отговори на всички очаквания. Нито водо и прахоустойчивоста му помогнаха, нита сензорити за пулс и пръстови отпечатъци. Но какво очакваха феновете всеки знае.
  Beчния
 • :D Изобщо не чети ,какво е написал СтеФанчо... Много правилно си се насочил ,но LG все още са една крачка назад спрямо Самсунг във всяко отношение ,не само при телефоните!!! ;)
  nikolaiii
 • Първо, не става въпрос за продажби а за доставени апарати. Второ, това, че се предлага в много повече страни е жизненоопределящо за по - високите резултати. Ако се направятс равнения само между страните в които се е предлагал S4 по същото време ще се окаже, че S5 се представя доста по - зле. Цялата кампания за старт на продажбите в толкова много страни беше с идеята да се \"бие рекорда\" на предния флагман и от Samsung да кажат: Ето бе, новият ни модел се продава по - добре от предния... Е да, ама не. И трето, хората си купуват среден клас поради простата причина, че няма голяма разлика от флагманите. Единствената осезаема такава е по - лошата камера, което се преглътва при условие че плащаш два пъти по - малко пари. Флагманите вършат абсолютно същата работа както и средния клас. Надутите им характеристики само смучат батерията без да ти дават кой - знае какво повече. Освен това един закупен флагман си е горен - среден клас след две години така че повечето хора не изпитват нужда за замяна на устройството си, щом \"старото\" им върши същата работа :)
  stefanicio