Продажбите на Samsung Galaxy S8 в Южна Корея надхвърлиха 1,3 милиона броя

Доброто пазарно представяне на моделите в серията Galaxy S8 продължава. Според информация от корейското издание The Investor, което цитира местни медии, компанията е успяла да продаде в родината си над 1,3 милиона броя от двата смартфона от представянето им на 21 април досега.

Препоръчани оферти

Оказва се, че всеки ден се регистрират продажби от около 11 000 - 12 000 броя, което е рекорд за пазара на премиум телефони в източната страна. The Investor посочва, че продажбите от по-малкия Galaxy S8 са достигнали 1 милион броя за 37 дни, което е два пъти повече спрямо неговите предшественици Galaxy S6 и S7.

Това се отразява и на цената на акциите на компанията, която продължава да расте и е достигнала рекордните 2,41 милиона вона (1880 евро). За да запази инерцията на продажбите през юли, компанията се кани да пусне Galaxy S8 в родината си в два нови цвята – коралово синьо и розово злато. През юли се очаква и стартът на продажбите на рециклираната версия на Galaxy Note7, която ще се казва Galaxy Note Fandom Edition.

Източник: The Investor