Промени в Samsung Galaxy S8 и Galaxy Note8 пречат на инсталирането на софтуер за други региони

Оказва се, че с последните ъпдейти на софтуера на Galaxy S8 и Galaxy Note8 Samsung са променили и буутлоудъра на устройствата. Прекият резултат от това е, че потребителите вече не могат да преминават към по-стара версия на системния софтуер чрез програмата Odin. Още по-интересното е, че новият буутлоудър е така модифициран, че създадената специално версия на Odin, която позволяваше да се инсталират версии на софтуера за други региони, вече не работи.

Препоръчани оферти

Odin е програмен продукт на Samsung, който се използва от сервизните центрове на компанията за възстановяване на телефони до фабрични настройки. Програмисти от форума на XDA Developers бяха успели да го променят така, че да могат да се инсталират софтуерни версии за продуктите на Samsung, които са предназначени за други пазари, или такива, които не са подписани от компанията. Така например бе възможно да качите ъпдейт, който още не е наличен на всички пазари. С новите промени този опция вече не е налична и в телефоните вече могат да се качват само предназначените за конкретно устройство софтуерни издания.

Източник: XDA Developers

  • Те и да измислят хда нещо може и да променя кнокс брояча и да отпада гаранцията. То и с досегашните версии на Один при флашване на заводски фърмуер за България при условие че и телефона е бил с продуктов код БГЛ два пъти ми се е случвало кнокса да стане 0х1.
    tonus
  • Споко, пичовете от XDA ще измислят начин как да се заобиколи тази тъпотия от страна на Самсунг.
    bgxmen