Разглобяване на Huawei P20 Pro разкрива конструкцията на тройната камера

От сайта iFixit подложиха на традиционното разглобяване и Huawei P20 Pro, който бе представен в края на миналия месец в Париж. Както и при други актуални флагмани и при този модел разглобяването не е от най-лесните неща. От Huawei не са използвали никакви винтове и са заложили на обилно количество лепило за фиксиране на задния панел и поради това отварянето на корпуса се извършва чрез вакумна скоба.

Препоръчани оферти

След тази операция става ясно, че Huawei са се придържали към изпробваното решение в други свои модели за ползване на по-широка батерия и по-малка дънна платка. Тройната камера се оказва сравнително лесна за монтаж и демонтаж, а според видяното може да се заключи, че и трите сензора имат оптична стабилизация. Интересното в случая е, че самият производител твърди, че само телефото камерата разполага с тази екстра. Батерията на P20 Pro също е лесно достъпна, но е залепена и е необходимо прилагането на специален препарат за нейното отлепване.

Същото важи и за втората системна платка, която се намира в долната част на корпуса на устройството. Смяната на дисплея изобщо не е лесна и изисква цялостно разглобяване на смартфона. Комплексната оценка на възможността за потребителски ремонт на Huawei P20 Pro е 4 от 10 и е идентична с тази на Samsung Galaxy S9+, който наскоро бе подложен на същите изпитания. Много от компонентите на P20 Pro са модулни, а подмяната на батерията е възможна, макар и да не е много лесна. В същото време замяната на дисплея е свързана с преминаването през много слоеве лепило.

Източник: iFixit

Ново

Движението на модулите не означава задължително, че те са снабдени с оптична стабилизация, а демонстрира наличието на система за автоматичен фокус.