Разработчици получават първите тестови Mac компютри с новите процесори на Apple

По време на проведената през миналата седмица конференция за разработчици WWDC, Apple заяви намеренията си да премине към процесори със собствен дизайн при компютрите Mac. Първите модели с новите процесори ще се появят по-късно през годината, а като част от прехода, разработчиците могат да кандидатстват за модифициран вариант на Mac mini с чип A12Z и 16GB RAM.

На него те могат да разработват и тестват приложения за новата платформа. Някои разработчици вече получават тестовите машини, които са част от комплекта Developer Transition Kit.

Според Apple компютрите с новите чипове ще имат най-доброто в сектора съотношение производителност на ват, което означава, че ще са с високо ниво на ефективност. До две години всички компютри на компанията от Купертино ще са базирани на новите чипове. Процесът може да започне с 24-инчов iMac, който по данни на анализатора Минг-Чи Куо, ще се появи към края на годината.

Apple ще продължи с поддръжката и добавянето на новите си операционни системи и за базираните на Intel компютри. Междувременно дори очакваме нови модели, използващи процесори на Intel.