OnePlus потвърди името на своя нов достъпен смартфон

Наскоро OnePlus разкри, че подготвя нова серия смартфони, която ще предложи флагманско преживяване на по-достъпна цена, но досега компанията пазеше в тайна как ще я нарече. През последните дни се появиха различни доказателства, че името ще бъде Nord и вече имаме официално потвърждение за това. OnePlus обяви, че новата продуктова линия ще се казва така, а заедно с това разкри, че още утре сутрин ще предложи на потребителите възможност да направят предварителна поръчка.

Според Instagram профила на компанията утре ще са достъпни 100 броя от устройството, което означава, че наличностите ще се изчерпят за броени секунди. Компанията е предвидила още една сесия за ограничени поръчки на 8 юли, а на 15 юли за 24 часа ще е отворен по-дълъг период за поръчка. Устройството ще е достъпно в Европа, така че може да се поръча и от България. Все още нямаме дата за официалната премиера, но се говори, че тя ще е на 10 юли.

Иначе първите ограничени сесии за поръчка ще включват и различни рекламни подаръци за феновете. Ако не успеете да се вредите не се отчайвайте, защото OnePlus Nord ще се предлага и в България. Както писахме наскоро тук устройството ще се предлага от един мобилен оператор и от една търговска верига, но засега нямаме информация кои ще са те. Предварителните поръчки започват утре в 11 часа в сайта на компанията.

Междувременно в Instagram се появи първата част от специалния документален филм за телефона. В нея изпълнителния директор на OnePlus Пийт Лау разкрива, че цената на устройството ще е под 500 долара, което подсказва, че в Европа може би ще струва под 500 евро. Във видеото се вижда и прототип на смартфона с двойна селфи камера и тройна основна камера с необичайна форма.

Според досегашните слухове OnePlus Nord ще ползва процесор Snapdragon 765G и ще предложи 6.55” 90Hz OLED дисплей, 6GB RAM и 128GB вградена памет.  Очакваме да видим основна камера с 48МР главен сензор и 16МР сензор с ултраширокоъгълна леща. Наскоро се разбра, че двойната селфи камера ще включва сензори с резолюция 32МР и 8МР (ултраширокоъгълна оптика).