realme 8 Pro е нов отличник в средния клас

realme 8 Pro е нов отличник в средния клас

През 2020 realme продължава да бележи значителен ръст на пазара на смартфони. По данни на Counterpoint Research компанията е доставила 42.4 милиона телефона, което ѝ отрежда седма позиция в световен мащаб, а ръстът на годишна база е 65%. realme постига и най-голям ръст сред компаниите от челната десетка.

Миналата година компанията ни впечатли със смартфоните си в серията realme 7, които предлагат отлично съотношение цена-параметри. Ревюто ни на realme 7 Pro можете да си припомните тук. Тази година сме свидетели и на новото поколение на линията, като у нас вече е наличен realme 8 Pro, а той е достоен наследник на предшественика си.

Можете да откриете realme 8 Pro в Зора, Технополис, Амко и Ситител

Дизайн и хардуер

Дизайнът на устройството включва пластмасова конструкция с извити ъгли на гърба. Налични са три цветови варианта – Infinite Black, Infinite Blue и Punk Black. При първите два е използвана специална технология за постигане на матов цветови ефект с интересни отблясъци на гърба, а тук откриваме и голям надпис Dare To Leap.

Предната част впечатлява с 6.4-инчовия Super AMOLED дисплей с пикова яркост 1000 нита и отчитане на докосването при 180Hz. В него има и отвор за селфи камерата, а постигнатото съотношение екран-корпус е 90.8%. Можете да разчитате и на бърз вграден под дисплея скенер на отпечатъци.

В основата на модела откриваме доста способния чипсет Snapdragon 720G, който се произвежда по 8-нанометров процес и включва графичен ускорител Adreno 618. Тази комбинация, а и наличните 6/8GB LPDDR4X RAM плюс 128GB памет UFS 2.1 за файлове, го правят подходящ и за гейминг. Освен това вградената памет може лесно да се увеличи чрез памет карта.

Телефонът разчита на батерия с капацитет 4500 mAh, като се поддържа висока мощност на зареждане до 50 вата. По този начин тя може да бъде заредена изцяло за 47 минути. Сред останалите отличителни параметри са още сертификация Hi-Res Audio, NFC, двубандов Wi-Fi ac, жак за слушалки realmeUI 2.0 на базата на Android 11.

Можете да откриете realme 8 Pro в Зора, Технополис, Амко и Ситител

Интересни подобрения при камерата

Главният сензор е 1/1.52” 108MP Samsung HM2, който поддържа комбиниране на 9 пиксела в 1 и има бленда f/1.9. Сензорът има достатъчно пиксели, за да предложи и поддръжка на 3х приближение, което според компанията е сравнимо с това от оптичен телефото модул. Добавени са още 8MP сензор с ултраширокоъгълна леща (f/2.25) и два 2MP сензора - за макроснимки и за чернобели кадри. Отпред посреща 16MP селфи камера с бленда f/2.45.

При използване на 3-кратния зуум се запазват детайлите и цветовете. Това става чрез заснемане на снимки с размер 12MP и отбелязване на зоната със зуум. Сензорът има и нов режим, Starry Mode, за таймлапс астрографични клипове. Тук добавката е под формата на собствен алгоритъм, при който се заснемат 30 кадъра за 480 секунди. Този процес се повтаря до постигането на желания резултат.

Друга новост е Tilt-shift таймлапс видео също със специален алгоритъм. При този режим е възможно да бъдат избрани ъгъл, позиция и размер на боке ефекта директно от настройките на камерата. Компанията въвежда още нови портретни филтри, включително Neon Portrait, Dynamic Bokeh Portrait и AI Color Portrait.

Можете да откриете realme 8 Pro в Зора, Технополис, Амко и Ситител