Realme може да се отдели от Oppo

Realme може да се отдели от Oppo

Доста е вероятно да сте чували за смартфоните с марката Realme, които се радват на сериозен успех в Индия, а отскоро са достъпни и в някои страни от Европа. Компанията, която е част от Oppo, изглежда скоро може да се отдели, ако развитието ѝ продължава да е толкова добро. Тя вече разполага с независими отдели за развойна дейност и маркетинг.

Според главния търговски директор на Realme за Тайван Чунг Шианг-веи, очакванията са, че Realme ще изгради собствена екосистема и производствени мощности. Междувременно брандът излезе на 7-о място по доставки на смартфони в световен мащаб и отчита най-всиок ръст.

Чунг споделя още, че двете компании няма да се конкурират директно, тъй като Oppo се фокусира върху премиум сегмента, а Realme – върху технологичните и модни аспекти на устройствата. Налице са и планове за навлизане на пазара за носими устройства, включително с изцяло безжични слушалки, които се очакват през декември. До няколко седмици ще бъде представен и първият 5G смартфон на компанията.

Източник: Digitimes

Оферти на деня