Realme подготвя три смартфона с четворна камера

Realme подготвя три смартфона с четворна камера

Наскоро от Realme дадоха заявка, че ще са първата компания, която ще представи смартфон с 64-мегапикселова камера в Индия. Сега от главния изпълнителен директор на Realme – Медхав Шет, научаваме, че тя работи върху общо три модела с четворна камера. Сред тях е Realme 5, който се очаква да разполага със сензор ISOCELL GW1 от Samsung.

Очаква се трите нови модела да бъдат представени преди празника на светлината в Индия (Дивали), който е на 27 октомври. Основната камера в бъдещите модели ще разполага с телефото обектив за 2-кратен зуум, ултраширокоъгълен със зрително поле 119 градуса и макро леща за снимане на разстояние от 4 см.

Шет публикува снимка в Twitter, демонстрираша технологията за сливане на пиксели, която при наличието на 64MP сензор води до получаване на 16MP крайно изображение. Интересното е, че споделената снимка е с резолюция 12MP, което подсказва, че е заснета с 48MP сензор. Припомняме, че в края на юни той сподели кадър, който е сниман с 64-мегапикселова камера. Преди време Realme направи заявка, че ще навлезе на пазара в Европа, но това още не е факт.

Оферти на деня