Redmi подготвя смартфон с LCD екран с вграден четец на отпечатъци

От около две години сме свидетели на смартфони с вградени под дисплея скенери на пръстови отпечатъци. На този етап тази технология обаче остава ограничена до моделите с OLED екрани поради структурата на LCD панелите. Междувременно още през миналата година се появи информация за разработката на подобни решения и за LCD дисплеите.

Изглежда сме близо до премиерата на първите подобни устройства, тъй като мениджърът на Redmi Лу Вейбин сподели в китайската социална мрежа Weibo информация, че компанията е успяла да създаде такова решение. Той дори публикува демонстрация на такъв панел с прототип на Redmi Note 8 Pro.

Най-голямото предизвикателство в случая е наличието на модул за подсветка при LCD дисплеите, чиято светлина влияе на работата на скенера. Решението според Вейбин се корени в използването на покритие с висока степен на пропускливост на инфрачервена светлина, което позволява на скенера да разпознае пръста. На този етап няма информация за това кой ще е първият модел на компанията, който ще използва тази технология. Очаква се решението да бъде пуснато в масово производство скоро.

Източник: Weibo