RIM забавя пускането на BlackBerry 10 за 2013 г., съкращава 30% от служителите

RIM забавя пускането на BlackBerry 10 за 2013 г., съкращава 30% от служителите
Лошите новини около канадската компания RIM продължават. Производителят на устройствата BlackBerry обяви, че вместо тази есен, новите устройства със следващата операционна система BlackBerry 10 ще са готови през първото тримесечие на следващата година заради трудности в разработката. Компанията обяви още, че очаква по-голяма от очакваното загуба за тримесечието и анонсира сериозни съкращения на работна ръка - 5000 работни места, които са 30% от всичките й служители. В резултат цената на акциите й спадна с 14%.

RIM предупреди, че очаква оперативна загуба, но цифрите са по-сериозни от очакваното. Загубата за първото тримесечие от фискалната година на компанията (като се изключат специалните разходи), приключило на 2 юни, е 192 милиона долара, или 37 цента на акция. Приходите са намалели с 43% до 2,81 милиарда долара. В същото време анализаторите очакваха загуба от 7 цента на акция и приходи от 3,07 милиарда долара. Това е и първата загуба за RIM от 8 години насам, а вероятността спадът в продажбите да продължи и догодина, докато потребителите очакват BlackBerry 10, сериозно намалява шансовете на компанията за оцеляване.

RIM обяви, че очаква друга оперативна загуба през настоящето тримесечие, тъй като продажбите на устройства ще намалеят. През последното тримесечие са били доставени 7.8 милиона смартфона, при положение че от края на 2009 г. досега доставяше по повече от 10 милиона на тримесечие.

 • Здравей колега ;) От така развитата се тема трябва ли да разбираме, че Berry няма да има ? леко взех да му свиквам на моята Капина :D Има още някой дразнещи неща, но ..... времето лекува ;) След някой друг месец може да се влюбя в джаджата като теб ;) Ще продължава да има Капини ......, колкото щеш. МИсля че и чатовете им ще ги има. Няма какво да се притеснявате. Аз на моя не ползвам Berry чата и емайл клиента. Нямам Berry пакет и не ми трябва. Браузъра си върви, емайл имам, чатове имам Viber, Whats App, писането с тази клавиатура ми е супер готино :D Ще продължавам да си ползвам Капината, върши ми работа ......., а какво ще стане занапред .... :D
  Capo_69
 • ситуацията от WIN върви към LOSE.
  spe
 • m$ ще ги погълне.
  vladovn
 • И Нокиа, и РИМ се гепват за Win като удавник за сламка... Ще видим какво ще стане...
  KOBRETI