Русия забранява продажбите на смартфони без местни приложения

Русия забранява продажбите на смартфони без местни приложения

В Русия беше приет закон, който забранява продажбата на определени устройства, без в тях предварително да е инсталиран руски софтуер. Регулацията ще влезе в сила през юли догодина и ще засегне смартфони, компютри и умни телевизори. Според хората зад предложението по този начин ще се промотират руските технологии, а на потребителите ще им бъде много по-лесно да използват закупените устройства.

В същото време има опасения за следене на потребителите и страхове, че някои чужди компании (например Apple) може да се изтеглят от страната. Новият закон не забранява продажбата на устройства с техния нормален софтуер, но изисква в тях да бъдат инсталирани и руски алтернативи. Разпоредбата е преминала през гласуване в долната камара на руския парламент, а пълният списък от засегнати устройства и необходимия руски софтуер ще бъде определен от правителството.

Източник: BBC

Оферти на деня

 • Няма... Голям оптимист си :)
  Боби13
 • Не разбрахте ли, че единици са хората, които ползват adb за работа с Андроид устройства ! Това, че ние, които го ползваме и същото нещо е масово ! Не е ! Като знаят, че иначе ще ги следят, затварят и бият, ще се научат много, ама много бързо.
  tzincbg
 • Не разбрахте ли, че единици са хората, които ползват adb за работа с Андроид устройства ! Това, че ние, които го ползваме и същото нещо е масово ! Не е !
  Боби13
 • Освен местни, приложенията трябва да бъдат православни и славянски :lol:
  n1
 • То те се блокират с няколко реда писане през adb c кабел от компютъра на кой да е модел, и вече има инструкции навсякъде, тия се сетиха сега са задръстват телефоните. Браво, браво.
  tzincbg