Първият електрически пикап на Tesla изглежда изненадващо

Първият електрически пикап на Tesla изглежда изненадващо

Tesla представи дългоочаквания електрически пикап, но нищо не успя да ни подготви за показаното на събитието в Лос Анджелис. Автомобилът се казва Cybertruck и със своята ъгловата форма прилича на бронирано превозно средство, излязло от фантастичен филм с Жан-Клод Ван Дам от 80-те години на миналия век. Cybertruck ще е наличен в три версии с пробег 250, 300 и 500 мили на цена съответно 39 900, 49 900 и 69 900 долара, като автономното движение е допълнителна опция на стойност 7000 долара.

Производството на Cybertruck ще започне в края на 2021 година, а версията с три двигателя и пробег 500 мили ще се забави до 2022, но желаещите да се сдобият с него вече могат да направят предварителна поръчка в сайта на компанията. Автомобилът предлага здрав екзоскелет, стоманена обшивка и композитни стъкла с полимерен слой за повишена здравина. Tesla описва Cybertruck като комбиниращ удобството на пикап и производителността на спортен автомобил с ускорение от 0 до 60 mph (96 km/h) за по-малко от 2.9 секунди.

Автомобилът предлага адаптивно въздушно окачване за промяна на височината до 4" за лесен достъп до багажното отделение с обем 2.8 кубични метра, възможност за теглене на над 6.3 тона товар, 6 места с опция за допълнително съхранение на багаж под седалките от втория ред и 17" сензорен дисплей. Автомобилът има ъгловат и утилитарен дизайн, който се отличава рязко от актуалните тенденции, но може би точно това ще привлече потенциалните купувачи. Времето ще покаже.

Tesla беше сред пионерите при електрическите автомобили и макар в момента да няма масови електрически пикапи, това ще се промени до излизането на Cybertruck. Ford работи по такава версия на F-150, General Motors ще пусне подобен модел до края на 2021, а догодина би трябвало да излезе първият електрически пикап на стартъпа Rivian, който е финансиран от Ford и Amazon.

Оферти на деня