MIUI 12 ще включва тъмен режим

MIUI 12 ще включва тъмен режим

Xiaomi едва наскоро започна разпространението на новия графичен потребителски интерфейс MIUI 11, който е базиран на Android, но вече e налична индикация за една нова функционалност, която да очакваме със следващата му версия. От публикация на компанията в китайската социална мрежа Weibo става ясно, че MIUI 12 ще разполага с всеобхватен тъмен режим.

Тази опция все още е в режим на вътрешни тестове от софтуерните инженери на компанията и със сигурност ще минат поне няколко месеца, преди да я видим в действие. Подобна функционалност се поддържа от Android 10 и вече намери място в интерфейсите на някои от големите производители на устройства. Припомняме, че с MIUI 11 смартфоните на Xiaomi получават и обособено „чекмедже“ (App drawer) за приложения в лаунчера – дългоочаквана функционалност за феновете на бранда.

Източник: GizChina, Ithome

Оферти на деня

 • Нещо го няма App drawer в моя Xiaomi. Вчера дойде NIUI 11
  gogulef
 • В андроид 10 има force dark mode, който на практика трябва да направи всичко тъмно, дори фейсбук.
  Say10
 • В новината става въпрос за "всеобхватен тъмен режим". В момента в MIUI 11 също има тъмен режим. Но някои от менютата и системните приложения още нямат "тъмна" версия и са си в бяло. Предполагам, че при всеобхватния тъмен режим, всички приложения ще стават с тъмна тема автоматично. Сега за повечето инсталирани от потребителя приложения трябва да задаваш режима ръчно във всяко едно приложение.
  tsim
 • Има такава функционалност, разбира се. Нещо в новината е объркано или се има друго предвид.

  Още преди въобще да се появи тъмният режим в Андроид, в MIUI си имаше тъмни теми, които като ги инсталираш, почти всичко ти ставаше тъмно. Ползвам такива тъмни теми, откакто съм с телефони на Xiaomi ( над 5 години).
  Мilen
 • Имат, но не за всички телефони. Даже още от MIUI 10, но там не беше съвсем за целия интерфейс.
  ipolit
 • Истински ме учудва 😮, че досега нямат такава функционалност ... 🤔.
  Kuzmanow