С този телефон повече няма да се разсейвате

Смартфоните промениха света, но не всичко около тяхното повсеместно разпространение е розово. Изобилието от приложения, опции за забавление, начини за комуникация и неспирният поток от нотификации ни разсейват непрестанно, което определено не е в полза на опитите ни да свършим някаква работа. Да не говорим, че провеждането на разговори сякаш е последното нещо, което правим с модерните устройства.

Точно това е причината Джъстин Хопт да реши да създаде този необичаен мобилен телефон буквално от нулата. Тя посочва, че в този свят на хиперсвързани хора със смартфони, които не разбират, е искала устройство, което да е изцяло нейно и персонално, да осигурява отлична тактилност и да й осигури извинение да не пише съобщения.

Така се появява този телефон, който разполага с шайба за набиране, а според неговия създател е дори по-функционален от познатите смартфони. Джаджата ползва сменяема антена, която осигурява отличен обхват, а наличието на SMA конектор позволява включването на насочена антена за още по-качествена връзка. Добавена е опция за бързо набиране на предпочитани контакти, защото не е практично да се набират ръчно всеки път.

Телефонът е снабден с 2.13" e-ink дисплей, който не само консумира много малко енергия, но е извит, а така информацията остава видима в две позиции на устройството. Шайбата е взета от телефон Western Electric Trimline и е интегрирана в платка с всички необходими компоненти, която е специално проектирана от Джъстин Хопт. Корпусът е изработен с 3D принтер, а сред другите особености е и индикатор за силата на сигнала с 10 LED диода.

Ако идеята за подобен телефон ви допада и искате да си подарите такъв, разработката е с open source дизайн. В сайта на Хопт можете да намерите цялата необходима документация, бележки, обяснения, чертежи, софтуер и т.н.

Източник: Justine Haupt

  • Частта с антената ми хареса много.
    npet