Samsung демонстрира ново поколение сгъваеми и навиващи се дисплеи

Samsung демонстрира ново поколение сгъваеми и навиващи се дисплеи

Samsung продължава да е лидер в сектора на смартфоните със сгъваеми екрани, като има добра преднина пред останалите. Това обаче не означава, че корейците ще оставят на заден план иновациите в тази насока.

За целта Samsung Display ще демонстрира редица нови решения по време на събитието Display Week 2021, което се провежда онлайн тази седмица. Сред тях са двойно сгъващ се панел за смартфон, навиващ се дисплей, сгъваем панел с диагонал 17 инча и вградена под дисплея камера за лаптопи.

Двойно сгъващият се дисплей е с диагонал 7.2 инча в разгънато състояние, а в сгънато придобива компактната форма на стандартен смартфон. Отляво има по-значителна по размери рамка, която включва и камера. Концепцията за устройство с навиващ се екран е доста близка до тази на LG Rollable.

17-инчовият сгъваем панел е със съотношение 4:3, като в сгънато състояние е с големина на таблет. Последният продукт, който прави възможно вграждането на камера под екрана е панел с по-високи нива на пропускваемост на светлина в съответната зона.

Източник: Samsung