Тази седмица приложението на Clubhouse за Android ще е достъпно навсякъде

Тази седмица приложението на Clubhouse за Android ще е достъпно навсякъде

Наскоро стана ясно, че популярната услуга Clubhouse е готова със своето приложение за Android и дори пусна негова бета версия в САЩ. За щастие компанията е готова да разшири драстично обхвата на приложението - тя обяви, че още тази седмица то ще е достъпно навсякъде. Заедно с това версията за Android ще получи цялата функционалност, която е налична в приложението за iOS.

Утре приложението ще е налично в Япония, Бразилия и Русия, а през седмицата неговата експанзия ще продължи, така че в петък би трябвало да е достъпно в цял свят. Стартъп компанията е подкрепена от инвеститори като A16z, Tiger Global и DST Global и има оценка от около 4 милиарда долара. Clubhouse стартира само за iPhone и бързо набра популярност като привлече известни хора от бизнеса, политиката и шоубизнеса.

Регистрацията в приложението става с покана от друг потребител, така че не се надявайте да започнете да го ползвате, ако нямате такава. Можете обаче да се запишете в Play Store и да получите известие, когато приложението се появи за изтегляне. Междувременно много конкуренти предложиха или обявиха планове да предложат на потребителите си подобна гласова функционалност.