Samsung е доставила най-много телевизори през третото тримесечие

Samsung е доставила най-много телевизори през третото тримесечие

Доставките на телевизори през третото тримесечие на годината са достигнали 54.97 милиона броя, което по данни на TrendForce представлява спад на годишна база от 1.9%. И в този бранш се наблюдава влиянието на търговската война между САЩ и Китай, което кара производителите да предприемат гъвкави политики според търсенето по региони.

Един от най-големите пазари – Китай, е пренаситен, а потребителите вече не са толкова зависими от телевизорите, което кара някои от брандовете да разширят присъствието си на международните пазари. Очакванията са през 2019 доставките в световен мащаб да отбележат спад с 1% на годишна база.

Най-големите производители на телевизори са от Южна Корея, като пазарен лидер е Samsung, която е доставила 10.41 милиона телевизора. Това представлява ръст от 17% на база предходното тримесечие и 6.8% спрямо третото тримесечие на 2018. Наблюдава се засилен потребителски интерес към QLED продуктите на компанията, които представляват 2.5% от общия пазар.

Следва LG със 7.44 милиона доставки и ръст от 25.3% и 14.5% съответно на тримесечна и годишна база. Компанията успява да постигне конкурентни цени благодарение на това, че по-голямата част от дисплеите за телевизорите ѝ се произвеждат от филиала LG Display. Челната петица се допълва от TCL с 4.8 милиона доставки, Hisense с 4.62 милиона доставени телевизора и Xiaomi, която постига 2.75 милиона броя.

Източник: TrendForce

  • Все пак говорим за цял свят, включително и Китай 😉
    Боби13
  • Не предполагах, че Сони не е в топ 5 на производителите на телевизори. Същевременно пък не познавам човек ползващ Hisense и TCL.
    board