Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Според запознати източници, цитирани от Bloomberg, Samsung е завършила процеса по редизайн на Galaxy Fold като е отстранила дефектите, които доведоха до отлагането на пазарната премиера на смартфона. Очаква се корейците да пуснат модела на време сезона на предпразнично пазаруване в края на годината. Макар да е във финалната фаза на производство на новия вариант, компанията все още не обявява дата за старт на продажбите.

Препоръчани оферти

Сред предприетите мерки е разширяването на горния защитен слой, който вече обхваща целия екран и се влива във външната рамка. По този начин ще бъде невъзможно неговото премахване от потребителите, което беше и най-често срещаният проблем при дефектиралите тестови бройки. С нов дизайн е и пантата, която вече е по протежение на цялата височина на устройството, а това позволява максималното изпъване на покритието на дисплея в отворено състояние. Почти невидима е издатината в средата на екрана, което трябва да предотврати появата на гънка с течение на времето.

Очаква се Samsung скоро да започне да доставя някои от основните компоненти на телефона като дисплея и батерията към фабриката за асемблиране във Виетнам. Малко е вероятно обаче новата премиерна дата да бъде обявена по време на следващото Unpacked събитие на 7 август, когато се очаква анонсът на новата серия Galaxy Note10. Първоначалните планове на корейците бяха да произведат около милион броя от Galaxy Fold през настоящата година, но след премеждията това може и да не се случи.

Източник: Bloomberg