Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Според запознати източници, цитирани от Bloomberg, Samsung е завършила процеса по редизайн на Galaxy Fold като е отстранила дефектите, които доведоха до отлагането на пазарната премиера на смартфона. Очаква се корейците да пуснат модела на време сезона на предпразнично пазаруване в края на годината. Макар да е във финалната фаза на производство на новия вариант, компанията все още не обявява дата за старт на продажбите.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Сред предприетите мерки е разширяването на горния защитен слой, който вече обхваща целия екран и се влива във външната рамка. По този начин ще бъде невъзможно неговото премахване от потребителите, което беше и най-често срещаният проблем при дефектиралите тестови бройки. С нов дизайн е и пантата, която вече е по протежение на цялата височина на устройството, а това позволява максималното изпъване на покритието на дисплея в отворено състояние. Почти невидима е издатината в средата на екрана, което трябва да предотврати появата на гънка с течение на времето.

Очаква се Samsung скоро да започне да доставя някои от основните компоненти на телефона като дисплея и батерията към фабриката за асемблиране във Виетнам. Малко е вероятно обаче новата премиерна дата да бъде обявена по време на следващото Unpacked събитие на 7 август, когато се очаква анонсът на новата серия Galaxy Note10. Първоначалните планове на корейците бяха да произведат около милион броя от Galaxy Fold през настоящата година, но след премеждията това може и да не се случи.

Източник: Bloomberg