Samsung е към края на работата си по 64-битови процесори

Според информация на корейската преса Samsung в момента приключва работата си по проекта за 64-битов мобилен процесор, предназначен за устройства като смартфони, таблети и дори лаптопи. Предполага се, че първият телефон, който ще видим с новия чипсет, ще е следващият телефон от серията Galaxy S, който се очаква следващата година.

Последното съвпада и с информацията, която Samsung споделиха преди време по въпроса, че работят по 64-битов процесор, който ще бъде представен през 2014 г. Говори се, че Android ще получи 64-битова поддръжка с излизането на версия 4.4 KitKat, която очакваме през близките седмици.

http://www.gforgames.com/gadgets/samsung-64-bit-cpu-samsung-galaxy-s5-38716/

  • Това кой е изпълнил поръчката за процесора на Епъл, няма общо с това кой го е разработил.
    mr_j
  • Принципът е един и същ, така че - не, не би трябвало да е по-трудно. Интересно ми е какъв ще бъде подходът при съзадаване на 64 битови приложения или просто ще се кара на 32 битови с емулация :| Колкото до новината, аз доколкото разбрах, прехваления иновативен процесор в iPhone 5S е произведен от Samsung, така че е повече от ясно, че не само са в края на работата си по 64-битовите процесори, ами вече ги произвеждат ?
    SwollenMembers