Samsung Galaxy Book Go може да използва ново поколение процесор Snapdragon

Samsung Galaxy Book Go може да използва ново поколение процесор Snapdragon

Според слуховете Samsung се готви да разшири серията си преносими компютри Galaxy Book. Освен новата Pro линия, през май, е възможно да видим и Galaxy Book Go, който да включва най-бързия процесор от Qualcomm, използван досега в Galaxy Book.

Сега благодарение на лийкъра @_h0x0d_ научаваме и някои детайли, свързани с бъдещите попълнения. Galaxy Book Go ще разполага с дисплей с диагонал 14 инча и резолюция Full HD. Той ще работи под Windows 10 Home и ще се предлага в два варианта според използвания процесор.

Единият от тях ще е със Snapdragon 7c и ще разполага с 4GB LPDDR4x RAM и 128GB UFS памет за файлове. Другият модел ще е с по-новия чипсет Snapdragon 8CX (Gen.X), който предлага до 10% по-висока производителност на процесора и 40% подобрение при графичния ускорител Gen1. Този вариант ще е с 8GB LPPDD4x RAM и 256GB памет за файлове.

Серия Galaxy Book Pro ще включва модели с 13.3- и 15.6-инчови екрани с резолюция Full HD. Възможно е да бъдат използвани OLED дисплеи, а освен това ще се поддържа и работа с писалката S-Pen. Тук ще бъдат използвани 11-o поколение процесори Intel Core i3/i5/i7 и отделна видеокарта NVDIA GeForce MX450 за 15-инчовия вариант.