Samsung Galaxy Note 10.1 вече е с четириядрен процесор и 2GB RAM

Samsung Galaxy Note 10.1 вече е с четириядрен процесор и 2GB RAM
Samsung представи таблета Galaxy Note 10.1 още на мобилния конгрес през февруари, но впоследствие компанията забави пазарната му премиера, което според слуховете беше ход, за да обърне малко повече внимание на техническите характеристики и да ги направи още по-привлекателни. Изглежда, случило се е точно това. Продажбите на Galaxy Note 10.1 ще започнат скоро, а преди това от сайта The Brave Post са успели да се сдобият с финалната версия на таблета и потвърждават техническите промени.

Устройството вече разполага с четириядрен процесор Exynos с работна честота 1.4Ghz, а освен това има и цели 2GB RAM памет, вместо първоначално обявените двуядрен процесор и 1GB RAM. Останалото е същото - дизайнът не е променен, а екранът отново е с резолюция 1280 х 800 пиксела. Таблетът работи с Android Ice Cream Sandwich, а сред софтуерните промени е функция, която му позволява да се превърне в голям високоговорител за свързания с него смартфон. Потребителите дори ще имат възможност да изпращат и получават съобщения с таблета, като разчитат на смартфона си.

Засега не е ясно кога ще започнат продажбите на Galaxy Note 10.1, но не е изключено това да стане на 15 август, когато Samsung има насрочено събитие в Щатите, посветено на ново устройство от серията Galaxy. Слуховете твърдят, че тогава ще видим Galaxy Note II, но по всичко личи, че това устройство ще получи премиера по-късно през август, по време на изложението IFA 2012 в Берлин.

http://bravepost.tistory.com/1072

 • [Quote] А защо Самсунг пускат своя процеоср почти половин година по-късно, но е базиран на А9?[/Quote] Ами звънни му на корееца Цун Кай Хуй и го питай защо Самсунг са пуснали своя процесор половин година по късно! Тук трябва да те питам за база сравнение,със кой производител сравняваш,че Самсунг са пуснали своя процесор по късно?4 ядрения 4412 беше обявен много по рано от когато го преставиха!Това,че го преставиха малко преди да преставят Галакси С3 незначи,че са закъсняли със пускането!И да са го преставили по рано каква им е ползата като няма на кое устройство да го приложат!Смисъл този процесор е определен да се слага във устройства от висок клас и когато бъдт готови тези устройства тогава и преставят процесора!
  t1ri
 • А защо Самсунг пускат своя процеоср почти половин година по-късно, но е базиран на А9?
  keyone
 • [Quote] Ама ти сериозно не знаеш за какво говориш, нали? От кога Krait и A15 са едно и също?[/Quote] Не съм казал,че са едно и също а,че крайт ядрото е изградено на базата на А-15 ядро.Може и да греша но този 4 ядрен крайт трябва да се сравнява със процесорите базирани на А-15 ядро,за да бъде всичко обективно!То е ясно,че ще победи процесорите базирани на А-9 ядро!
  t1ri
 • Ама ти сериозно не знаеш за какво говориш, нали? От кога Krait и A15 са едно и също?
  keyone
 • [Quote] Да не говорим къде ще остане скалъпеният процеоср на Samsung, когато се появи S4 Pro (сега гледах резултатите в Engadget и просто нямам думи) и някои А15-базирани модели[/Quote] Скалъпена ти е кратуната на теб!То много ясно,че S4 pro ще даде по добри резултати от Exynosa защото ползва cortex a-15 ядро!Хайде да изчакаме и Самсунг да пуснат 4 ядрен А-15 и тогава да се правят сравненията!През 2013 ще излезе и OMAP 5 и съм сигурен,че крайтовете пак ще бъдат на дъното по производителност!
  t1ri
 • Разбира се, просто казвам, че докато Самсунг зикараха няколко години с предимство в хардуера пред всички други производители на АНдроид устройства, това идва към края си.
  keyone
 • Софтуера, софтуера, а не Хардуера. За смартфони Андроид е много добър, перфектен избор, но за таблети има един открояващ се над всички - iPad.
  osama11
 • Да не говорим къде ще остане скалъпеният процеоср на Samsung, когато се появи S4 Pro (сега гледах резултатите в Engadget и просто нямам думи) и някои А15-базирани модели.
  keyone
 • Срещу iPad-а е много трудно. Просто трябва да си будала-серсемин за да си вземеш по-скъпо устройство от него. Защото принципно това е най-добрият таблет и то с много пред конкуренцията! Все пак поздравления за старанието. Много си надценяват продукцията, но пък щом се продава ...
  A4i
 • Доста е скъп за таблет, насочен към студентите..
  makeno
 • МОЯ следващ таблет , очаквам го с нетърпение в магазина на Виваком
  Рошо