Samsung Galaxy Note II може да се появи през септември с 5,5" дисплей

Samsung Galaxy Note II може да се появи през септември с 5,5
Досегашните слухове за Samsung Galaxy Note II подсказваха, че устройството ще се появи през есента и ще има 5,5" AMOLED дисплей и четириядрен процесор Exynos. Информацията е потвърдена и от източник на GSM Arena, който обаче твърди, че по-големият екран (Galaxy Note е с 5,3" дисплей) няма да доведе до нарастване на размерите на корпуса, даже напротив. Според него ширината на новото устройство е по-малка от тази на предшественика му, което предполага, че може би Samsung се кани да премине към дисплей с различно съотношение на страните - например 16:9 вместо сегашното 16:10. В допълнение, очакваме дизайн подобен на този на Galaxy S III.

Предишната информация твърдеше, че премиерата на смартфона ще бъде през октомври; източникът на GSM Arena твърди, че корейците са я изместили през септември, за да успеят да получат преднина спрямо iPhone 5, който се очаква през октомври. Предишните детайли за устройството подсказаха, че ще има подобрена изработка, 12МР камера, тънък и нечуплив UBP дисплей, който е предшественик на гъвкавите панели и позволява създаването на по-тънки устройства, а освен това оставя повече място за процесора и другите чипове. Споменава се и батерия с подобрен живот.

http://www.gsmarena.com/exclusive_galaxy_note_2_to_have_55_screen_remains_narrower_than_original_note-news-4455.php

 • Радвам се, че все още има грамотни хора във форума (yes) Поздрави (beer)
  SwollenMembers
 • Забележително е,че в момента няма по-добър процесор от този в SGS3,нито HTC One X е по-напред в това отношение,нито другия телефон на цена 1000лв айфоун,но въпреки това някои възхвалят айфоуна и изоставащия му процесор и омаловажават моща на SGS3,а после се чудят защо в рекламата на Самсунг apple fanboys(айфоун феновете) са изобразявани по този начин. Ако и Ноут 2 е със типичното високо качество за Самсунг,ако се появи със нечуплив екран,сериозно ще удари по продажбите на айфоуна.Дали ще се появи някоя реклама,в която да се намеква какво чупливо телефонче е айфоуна и колко е здрав Ноута с по-големия екран?
  ФенНаАйфоУн
 • Note 2, Phablet? Направо едни "прост" телефон който държи седмици батерията му + таблет, тоя Nexus за 200 долара е добра идея.
  osama11
 • Аре лягай да спиш бе! Ти ставаш ли изобщо от компютъра? Деба тая айфонска краста!
  AVKansazov
 • Избор винаги има, но виж колко хора обичат да определят другите като овце, а възхваляват процеосра на S3.
  keyone
 • Или нямат избор, освен наличните модели за будали.
  vladovn
 • Четири е по-голямо от две . :D Има смисъл от повече ядра, защото другият път по който може да се увеличи производителността при съпоставима комплексност на ядрата е нарастването на честотите им. Въпроса е , че високите честоти са възможни при завишено напрежение, а оттам и утечки и загряване. Също така над определен праг зависимостта между честотата и напрежението от линейна преминава в експоненциална. Демек над прага на технологията за 10% допълнително нарастване на честотата (и производителността) ще е необходимо 50% повече ток. В този смисъл многоядреността е пътят по които върви в момента микропроцесорната техника. Друг е въпроса че не всички 4-ядрени процесори за смартфони от едно поколение са равни. Повечето са със тесни места в подсистемата на паметта, т.е. имат едноканален DDR2 контролер на който са закачени 4-те ядра и графичният процесор. Тогава данните от паметта постъпват в отделните ядра след n-найсе цикъла на изчакване, през което време ядрата не вършат никаква полезна работа и просто греят и хабят ток. Точно такъв е и чипсета на SGS3 - стар и скапан. Има и по-нови - доста по комплексни и мощни, ноо на час по лъжичка. Будалите да купуват, щото не разбират нищо.
  A4i
 • Ядрата остават без знчение, просто сложиха 4, за да замият очите на потребителите и да имат повече време да поратбоят над А15, надявам се.
  keyone
 • Разочарованието от SGS 3 идва от това, че SGS 2 беше прекалено ..ъъ-ъ..надОбрен, така да се каже. Направиха го прекалено добър. Ама сериозно: просто прекалиха. Просто е мега-уникално-добър. Най-прецизния смартфон, който съм виждал и ползвал, макар и за кратко. И хората очакваха нечувани неща от следващото поколение. Но не се получи. Аз също очаквах повече. И определено съм на мнение, че One X е по-добрия четириядрен смартфон (ако изобщо имаше смисъл от такива на този етап, но това е друга бира) ..
  asenna5
 • Може да не му достига нещо на SGS3,но повече неща не достигат на другите телефони за 1000лв.Не знам как изчисли,че стъклото на екрана е 50% по-слабо при удар,аз гледах едно манипулативно видео правено по поръчка на айфоун,което разобличих,търсих доста,но не намерих друго,освен едно,в което леко се напуква екрана при пускане от високо,което за 4.8 инча си е добре,в сравнение с 3.5 инчовия айфоун станал на сол при същия тест.Процесора му не е по-лош от конкурентните,корпуса му е по-качествен от този на HTC One X,да не говорим за чупливия айфоун.Аз търся здрав телефон,а не лъскаво стъкло,което да треперя да не го изпусна.Общо взето това е - най-добиря телефон в момента,а дори струва по-евтино от айфоуна,чийто продажби Ноут 2 както върви ще засенчи. По-добре лек и наистина здрав,пък дори от пластмаса,щом е нечуплива пластмата,отколкото по-тежък,уж здрава материя,а всъщност чупливо стъкло(конкуренти за 1000лв).Другия вариант е пак изглежда супер,а после се лющи(друг конкурент). Samsung Galaxy S3 - по-добър от всички останали.Аз очаквам Ноут отново да бъде на върха пред всички. Бабанка,уж трябваше да са в един и същи месец,но явно Самсунг Галакси Ноут ще изпревари Айфоуна.
  ФенНаАйфоУн
 • Пиша просто, че ако Samsung иска да дам 1000лв. смартфон , трябва да се напъне здраво и да спретне качествен Note 2, а не нещо като полуфабриката С3. От където и да го погледна - все нещо не му достига. Стъклото на екрана 20% по-леко - к'во от това , сед като е 50% по-слабо при удар от това на С2. Екрана - PenTile. Мерси, но за топ-продукт не става. Чипсета: дърт A9. К'во като е 4-ядрен. Един нов двуядрен A-15 ще прави кръгчета около стареца , при това с чувствително по-нисък разход на енергия. Корпуса - лъскава пластмаса, наподобяваща нещо си. Дреме ми на мен, че наподобява каквото и да е там. Аз търся качество , а не пластмаса за 5-стинки. Батерия - изглежда голяма колкото залепена пощенска марка на плик за писмо. Хайде да сложат нещо солидно - излагат се. Общо взето това е . Ноо Ноте 2 се очаква да бъде голяма работа - колкото две по-малки.
  A4i
 • Аз пък си мислех, че Ноут 2 ще го представят след Айфон 5
  Ванката
 • Всъщност SGS3 наистина е супер-дупер телефон,най-добрия за момента.Всеки следващ топ телефон на Самсунг е най-добрия,който съществува в този клас.В момента у нас конкуренция му е само HTC One X.За същите пари е айфоуна,но той за запознатите е една голяма кошница с компромиси в качеството на изработката,чипсет,екран,корпус,кошница струваща прекалено много пари.Самсунг ще изкарат поредния супер телефон,който ще засенчи отново кошницата на айфоун,каквато е и целта на Note 2,за това ще го представят точно преди ябълката. Ако Ноут 2 е още по-мощен,със по-голям екран без да се увеличава размера на телефона,с новия Андроид и с нечупливо стъкло,а апълци излезнат отново с телефон,който притежава хардуер от преди 1г,тогава айфоуна ,ако искат от главата да си го удрят,ще бъде засенчен от Ноут 2.
  ФенНаАйфоУн
 • Спирам да споря нямам сили вече едни исъщи неща преповтаряме кой е по по-най...кой от кого бил крал и т.н.т.
  Ванката
 • Защото първия Note беше голям S2. Какво да очакваме от Note 2? Логиката сочи, че трябв ада погледнем към S3, който е добър телефон, но можеше да бъде нещо много, много повече.
  keyone
 • Вярно е аз не съм разбирач и не знам, какви са вашите изисквания, но нито е от нискокачествена пластмаса, нито виждам некви розови, зелени, червени или всички заедно петна, нямам проблем с wi-fi или пък със звука! Защо сравнявате Ноут 2 със С3 а не с Ноут предишната версия? И защо въобще се сравнява с нещо което още не се знае кво, ще е? @keyone ама разбира се айфоните са най-силни!;)
  Ванката
 • Не се занимавай, тук само числата са важни, а какво стои зад тях никой не помисля исе пишат за големи разбирачи с невероятни телефони. Само се надявам Епъл да реализират нещо силно със следващия айФоун, а не да изпозлват А5Х.
  keyone
 • Абе за С3 имаше конкретни очаквания и нищо от тях освен големината на екрана не се сбъдна. Виждаш какви големи компромиси са направили с качеството на основните компоненити : чипсет, екран, корпус и батерия, а го представиха все едно е перфектен във всяко отношение. Може би за хората , които нямат представа какво е възможно към момента С3 е супер-дупер модел, но за запознатите е една голяма кошница с компромиси за много пари. Така че ако Ноте 2 е като С3 - да си го бият от главата ако искат. Маймуни с трици не се ловят.
  A4i
 • Няма какво да се лъжем, S3 е по-скоро нещо като S2.5. Макар че то засега няма какво повече... Note II ще е 5.5" S3 :)
  fintaraBG
 • След С3 вече нищо няма да ме учуди от Самсунг, всеки следващ прдукт, ще е по добър от предишния.;)
  Ванката