Samsung Galaxy Note8 ще предложи 4K дисплей

До края на месеца очакваме да научим резултатите от разследването на причините за прегряване на Galaxy Note7, но въпреки някои слухове Samsung няма намерение да прекрати популярната серия. Това подсказват източници на корейското издание BusinessKorea, които разкриват, че компанията се кани да представи Galaxy Note8 през втората половина на годината след като през април анонсира Galaxy S8 и S8 edge. Според информацията новото устройство ще включва виртуалния асистент с изкуствен интелект на име Bixby, който очакваме да заеме централно място в Galaxy S8.

BusinessKorea посочва, че Galaxy Note8 ще предложи дисплей с 4K резолюция за подобрено преживяване с виртуална реалност и ще има усъвършенстван стилус. Заедно с това става ясно, че смартфонът ще бъде комбиниран и с нова версия на очилата Gear VR, но засега няма яснота кога ще бъде премиерата му. Сред другите промени се споменават подобрения в системата за оторизиране чрез разпознаване на ирисите на потребителя. Източникът на изданието разкрива, че Galaxy S8 ще запази екранната резолюция на Galaxy S7.

Източник: BusinessKorea

  • Цялата работа има смисъл, само ако ще се ползва за VR, за там QHD не стига. Ако не просто няма смисъл. Сигурно за това все по-сериозно лансират опцията за намаляване на резолюцията на телефоните.
    board
  • Кога това? Дата на излизане?
    hddsoft
  • Нищо, поне цената ще е 2К. :D
    Вито