Samsung Galaxy Note9 изравни постижението на HTC U12+ в тестовете на DxOMark

Последният флагман на Samsung Galaxy Note9 също премина през фотографските тестове на DxOMark и излезе от тях с впечатляваща оценка. Смартфонът успя да получи крайна оценка от 103 точки, с което изравни постижението на HTC U12+ и така застана на второ място в класацията след Huawei P20 Pro, който продължава да води със 109 точки.

Аксесоари за:

От сайта посочват, че Galaxy Note9 е един от най-добре представящите се смартфони в тестовете, като осигурява добре балансирани възможности за снимки и видео, предлагайки много добро качество на изображението в широк диапазон от околна осветеност. Във фотографските тестове Galaxy Note9 получава 107 точки (HTC U12+ има 106), а при видео е с 94 точки (95 за HTC U12+).

Като плюсове във фото режим се посочват бърз автофокус във всякакви условия, широк динамичен диапазон в повечето сценарии, запазване на детайли при 4х приближение, добър баланс между детайли и редуциране на шум в повечето случаи, ярки цветове и убедително боке. Сред минусите са неточности в експозицията, видима загуба на острота и появата на дефекти, загуба на фини детайли в ярки или тъмни зони и непостоянен баланс на бялото при ползване на светкавица.

По отношение на видеото Galaxy Note9 получава похвала за автофокус и проследяване на обекти, улавяне на ярки цветове, точна експозиция с бързо обновяване, ефективна стабилизация, улавяне на фини детайли и ниско ниво на шум при достатъчно светлина. Недостатъци са загубата на детайли и появата на шум на тъмно, a освен това понякога при снимане навън се появяват aliasing артефакти.

Източник: DxOMark