Samsung Galaxy S III носи еволюционни промени, твърди запознат

Samsung Galaxy S III носи еволюционни промени, твърди запознат
Ако вече имате големи очаквания по отношение на Samsung Galaxy S III, който може да видим на 3 май, може би е време да ги понамалите, за да не останете разочаровани. Или поне това подсказва информация на CNET, които цитират неназован източник от английските оператори. Според него промените в новия топмодел на корейците са подобни на тези между iPhone 4S и 4 - т.е. основно от еволюционно естество. Освен това все още не е ясно какво ще бъде името на телефона и е възможно то да не бъде Galaxy S III.

По отношение на характеристиките източникът е подсказал, че HTC One X може да ни даде представа какво да очакваме. Топмоделът на тайванците разчита на четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3 на 1,5GHz в комбинация с 1GB RAM памет и 4,7" дисплей с резолюция 720р, а това са неща, които Samsung може лесно да добави, като използва собствени компоненти. Наскоро се заговори, че панелът на екрана ще бъде Super AMOLED Plus, който ще използва RGB пикселна подредба, а не PenTile. Това прави изображенията и особено текста много по-отчетливи.

Сред очакваните нови функции е функцията за проследяване на погледа. Информацията твърди, че тя се нарича Human Interaction и разчита на предната камера, за да установи кога потребителят гледа към екрана и кога не. Във втория случай автоматично ще заключи телефона. Друг скорошен слух твърдеше, че в последния момент Samsung е решил да остави централния хардуерен бутон за достъп до менюто.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/samsung-galaxy-s3-to-be-minor-update-with-eye-tracking-exclusive-50007654/

Препоръчани оферти

 • Освен в графичните тестове, чипсетът в Айпад няма предимство и то сравнен с не до там добрата тегра3(пак се изложиха нвидиа). Да не говорим за S4 и k3v2, който пък работи с 64 битова памет (нещото което води до забавянен напоследък) .И производителността/ефективността не се мери само във fps, ти дори си по - наясно от мен (да не говорим, че колко на 60 ще правиш не е мого от значение). Забравяш че и този А5Х е ефективен като дърт американски V8, харчи ток като за няколко процесора. Това за специялния дизайн на Епъл са такива измисшльотини за пред феновете, а реално ползват готови прудукти с леки промени. А4 и А5 били специални разработки на Епъл... пък те - единият Хъмингбърд, а другият Ексинос, с някоя друга инструкция по - малко и PVR. Сега Самсунг ще пуснат телефон с 32нм куад,работещ с бърза памет който ще е повече от достатъчно производителен, малко по - късно и таблет с А15. Естествено след това и телефон с А15. Могат да си го позволят защото са напред в играта. Епъл ако успеят да пуснат телефон с двуядрен 28нм А9 или 32нм куад А9 тази година, реално ще е постижение за тях. В същото време обаче ще е и повече от достатъчна производителността, а и енергоефективността ще е на много добро ниво. Няма да се налага да компенсират с ултра мощен GPU като при А5Х и да жертват потреблението. Ама какво да си чешем езиците сега, като излязат ще ги видим що за стока са :) . Мен сега ми изтича договора, и аз съм в размисъл какво да взема, но със сигурност ще изчакам да видя и СГС3, айфоун 5. Знам ли, може пък Епъл да ме изненадат и да избухнат с нещо с 4.5+ инча екран. За цените не те реабирам какво искаш да кажеш. ФО 4С е доста по - скъп от СГС2, а едното е телефон на годината все пак :P
  E34v8
 • Едва ли ме е хванала фенщината. Преценявам и аз какво да си взема. Все пак при Apple има предсказуемост по отношение на цената, докато Samsung са неоправдано ентусиазирани. За $649 всеки нов iPhone е твой, още от старта на продажбите. Същата предвидимост я има и при таблетите, което си е неоспоримо предимство. Galaxy S до сега имаше преднина при хардуера и това оправдаваше (донякъде) цената. Виждате всички какво има в iPad 3 - един звяр SGX543MP4. Въпроса ми е с какво Samsung възнамеряват да го стигнат като производителност? Дали това въобще е възможно? Другото което ми се набива в очите е заиграването с 4-ядрените процесори. Миналата година чаках цели 6 месеца AMD да ъпгрейдна компа с Bulldozer, щото беше чудо на чудесата -митологичен 8 ядрен змей. Въпреки това веднага щом изтекоха данни за IPC производителността му, отидох до най-близкият магазин и си взех на примоция SandyBridge 2500K . Търговците също предполагаха че Bulldozer-а ще е голяма работа и бяха смъкнали близо 100лв. от цената на 2500K. Реалността се оказа друга. По-добре 4 големи , но бързи ядра, отколкото 8 малки и бавни. Точно същия е случая при очакваната конфигурация на SGS 3 и бъдещите смартфони с S4 и евентуално iPhone с A15. Krait се забави много , но все пак ще излезе и когато това стане SGS3 няма да му е конкуренция. Любопитното е, че Apple вече влага нови 32 nm чипсети A5 (S5L8942) в джаджите , представени 2011г. Това показва, че ще има още по-нови неща. Вероятно се досещате, че възможностите не са много и става въпрос точно за A15 на 28nm при TSMC. Ако тази спекулация излезе вярна, а SGS3 се появи с Exynos 4412, то галаксито ще изостане здраво.
  A4i
 • Ама то не останаха предимства вече... освен някоя друга игра. Няма значение де, разбрал съм че споровете са излишни и всяка клечка в ползва на Айфоун е греда, а многото предимства на СГС2 са незначителни :) . Всеки си има гледна точка. Просто колегата A4i преди беше доста обективен по темата, но май го е хванала фенщината :)
  E34v8
 • Телефоните с Андроид влизат в борба помежду си, за да изпъкнат, оставяйки истинските предимства на айФоун недокоснати.
  keyone
 • Кой нов Айфоун? Тоя дето ще излиза в Q3-Q4 ли? Има още много време до него, за да се твърди кой има и кой няма шанс срещу него. Ако го направят пак с 3.5" и А5Х - всички имат шанс срещу него :P. А за чипсета не бих се изхвърлял, че ще е с А15. Още по - малко Епъл, които не наблягат на последните иновации при чипсетите си. Ако някой ще ползва А15, това ще е Самсунг, най - вероятно в следващия си таблет. Най - много да ползват чипсет на Самсунг(4212), както винаги си правят в последните години. [Quote]Сигурен см, че SGS3 ще е чудесен, но няма да изпревари 4S с нищо друго , освен екран. Това е проблема.[/Quote] :X Уау, това сега го видях. Шегуваш се нали? Че той СГС2 няма нещо, в което да НЕ го изпреварва.
  E34v8
 • Телефон с Android просто не може да го направи. Ще пуснат него и точно след месец ще има 5 подобни.
  keyone
 • [Quote]Сигурен см, че SGS3 ще е чудесен, но няма да изпревари 4S с нищо друго , освен екран. Това е проблема.[/Quote] Няма нищо което да се знае със сигурност според мен Елдар Муртизин най добре го казва" Телефона ще наложи нов ред в мобилната индустрия"
  Beчния
 • Сигурен см, че SGS3 ще е чудесен, но няма да изпревари 4S с нищо друго , освен екран. Това е проблема.
  A4i
 • [Quote]Вероятно SGS3 ще бъде умалена версия на Note с подобрения по екрана и 4-ядрен процесор[/Quote] За мен основния недостатък на Note е размера, а с по-добър дисплей и процесор ще си е чудесна машинка. Колкото за айфона неговото предимство не е в хардуера, а в софтуера. Но честно да ти кажа този път нямам никаква идея какво ще представлява новия айфон. А и май сега съм на вълна Андроид, защото ми се взима нова машинка, а не ми се чака още половин година за айфона. А и да не включваме айфона в темата, че ще стане мазало ;)
  board
 • Вероятно SGS3 ще бъде умалена версия на Note с подобрения по екрана и 4-ядрен процесор. Това не е достатъчно за да се състезава с новия iPhone. Apple доставят вече от "новияТ" iPad2 и 4S(v2) , което ясно показва, че Samsung са дотук с доставките на SoC за Apple. Едва ли ще има трета версия на А9 за iPhone при TSMC. Почти съм сигурен, че новият iPhone ще е с A15. Разликата е +2X при инструкциите за цикъл (IPC). SGS3 се очертава да бъде по-бавен и по-скъп от iPhone, което не е добре. Единственото му предимство е екрана, но то няма дасе запази дълго.
  A4i
 • [Quote]Няма как да са толкова малки промените. Най - малко ще е с различен дисплей и ще може да се различи визуално от СГС2. Стана ясно, че ще е с четириядрен 32nm Exynos, тъй че сравнението е неуместно[/Quote] Много се е изкривило възприятието на хората към новото. Очакват се някакви супер иновации всяка година. Щом неща като предполагаемия 720p AMOLED дисплей с RGB матрица, четириядрен процесор направен по нов производствен процес и т.н.... в източника на новината ги наричат "minor update" , не знам какво ще е сериозен ъпдейт?!? Разбирам че очакванията са големи, но май малко се прекалява с тях. И след цялото това чакане, съм сигурен, че каквото и да представят Самсунг, ще има много недоволни искащи повече...
  board
 • Айде изчакайте да излезе телефона черно на бяло и тогава почвайте с умните измислици.
  fintaraBG
 • [Quote]Според него промените в новия топмодел на корейците са подобни на тези между iPhone 4S и 4 - т.е. основно от еволюционно естество. [/Quote] Няма как да са толкова малки промените. Най - малко ще е с различен дисплей и ще може да се различи визуално от СГС2. Стана ясно, че ще е с четириядрен 32nm Exynos, тъй че сравнението е неуместно.
  E34v8
 • Samsung Galaxy S II [B]S[/B] (cyber)
  engadget
 • Ами 5" дисплей, колко да е голям :) Иначе дано не попада в собственост на кривогледи хора, че няма един разговор да могат да проведат, като постоянно им се заключва (cyber)
  tre
 • Не бе не си разбрал! Не е керамично а керемидено. И не е покритие а че ще е толкова голям :D
  AVKansazov
 • (woo) нали щеше да е с керамично покритие...
  Beчния