Европейските оператори не вярват достатъчно в Nokia Lumia

Европейските оператори не вярват достатъчно в Nokia Lumia
Nokia започна да изпълнява обещанията си през тази година да се фокусира върху смартфоните с Windows Phone и освен че разшири линията Lumia с нови модели, включително и с бюджетни, инвестира сериозни суми за маркетинг. Това обаче, изглежда, не е достатъчно убедително за европейските оператори - според Reuters 4 от големите телекоми на континента смятат, че моделите Nokia Lumia не са достатъчно добри, за да конкурират успешно iPhone или телефоните от серията Galaxy на Samsung. Един от интервюираните мениджъри е заявил, че никой не влиза в магазините, търсейки модел с Windows Phone, а устройствата са щели да се продават по-лесно, ако са били с Android. Освен това и консултантите в търговските обекти предпочитат да препоръчват на клиентите iPhone или телефон с Android вместо Nokia Lumia.

Друг представител на мобилния оператор смята, че Nokia трябва да намали още цената на телефоните и дори да ги продава на загуба, за да популяризира платформата, въпреки че през миналото тримесечие средната им продажна цена е била 220 евро - т.е. много по-ниска от очакваната. Тази позиция контрастира на позицията на американския оператор AT&T, който наскоро заяви, че е много доволен от първоначалните продажби на Lumia 900 и освен това инвестира значителни суми в промотиране на телефона. В същото време европейските оператори смятат, че похарченото за маркетинг на континента е недостатъчно.

http://uk.reuters.com/article/2012/04/17/uk-nokia-telcos-idUKBRE83G08Z20120417

 • Надявай се да изкараш пари от бъг. Блажени са вярващите. Истина е, че засега телефоните с WP не са популярни, но това не значи, че са нефункционални. Рекламните трикове на производителите на Android смартфони (защото докато няма читав софтуер броя на процесорните ядра и големия размер RAM са само реклама и нищо друго) изглежда работят. WP e доста по-оптимизиран и лек от Android и няма нужда от много RAM и процесор с повече от 1 ядро (засега). Само трябва да се увеличат приложенията (нещо, с което MS и Nokia сериозно са се заели) и нещата ще потръгнат.
  Wishmak3r
 • А голям процент го свързват и с windows mobile, нищо, че WP няма нищо общо с него и разликата е от земята до небето.
  makeno
 • Проблема на Windows е че повечето хора го свързват с домашния си комп и съответно с многото бъгове през годините. Както и повечето хора, които си купуват андроид или iphone не ползват и 30% от функциите, но ги купуват защото е модерно. Тоест ако стане модерно в един момент да си с WP тогава Нокия отново ще дръпнат, независимо дали като функционалност са по-добре или по-зле от другите ос.
  shpekleki
 • (yes):D
  emosc [Vivacom]
 • Захванали са се, не може да им се отрече. Вече дават 100 долара на бъг. Сега за лятото мисля да си изкарам парите за почивката като си купя Нокиа.
  edin
 • :D:D:D
  rado243
 • Какво са се захванали? Като правят безлични уиндоус копия на други свои телефони без нищо по различно от масата творения на други производители даже с по-лоши характеристики. N9 -> 800 - 900 603 -> 710 701 -> 610 И това им е цялото портфолио за момента без изгледи скоро да пуснат нещо освен още слухове и обещания.
  AVKansazov