Samsung Galaxy S20 FE предлага премиум функции на по-ниска цена

Samsung Galaxy S20 FE предлага премиум функции на по-ниска цена

Samsung представи най-новото допълнение на серията Galaxy S20, което носи името Galaxy S20 FE. През последните седмици научихме почти всичко за смартфона и видяхме как ще изглежда, но вече имаме всички официални подробности. Става дума за по-евтино устройство, което осигурява достъп до много флагмански характеристики.

Колко по-евтино? Справка със сайта на една от големите търговски вериги показва цена от 1279 лв. за 4G версията с 6GB RAM и 128GB памет. В нашата страна ще се предлага само 4G изданието в тази конфигурация на паметта, но на други пазари ще е достъпен 5G вариант с повече RAM и памет за файлове.

Смартфонът може да се окаже много интересно предложение за търсещите флагмански хардуер на по-ниска цена. Сред характеристиките откриваме 6.5" плосък Super AMOLED дисплей с резолюция 1080х2400 пиксела и отвор за 32MP (F2.2) селфи камера. Дисплеят се опреснява при 120Hz, така че потребителите ще получат много по-плавен интерфейс.

В зависимост от версията се ползва различен чипсет - Snapdragon 865 за тази с 5G поддръжка и добре познатият Exynos 990 за 4G изданието, което е налично и тук. Устройството е с пластмасов гръб подобно на Galaxy Note20, но отново е водоустойчиво със сертификация IP68. Ще бъде налично в цели 6 цвята.

Що се отнася до батерията, тя е с капацитет 4500 mAh и поддържа бързо жично и безжично зареждане, което е допълнителен бонус. Сред другите характеристики са оптичен сензор за отпечатъци в дисплея, стерео говорители и NFC. Жак за слушалки липсва.

Основната камера е тройна и включва 12МР главен сензор с оптична стабилизация, Dual Pixel автофокус и бленда F1.8, 12МР (F2.2) с ултраширокоъгълна леща и 8МР телефото камера с 3х оптично приближение, OIS и 30х хибридно приближение.

Устройството ще се предлага от всички мобилни оператори и от големите вериги за потребителска електроника, а стартът на продажбите е 2 октомври. Междувременно до 1 октомври можете да направите предварителна поръчка за телефона, което може да ви донесе фитнес гривна Galaxy Fit2.

Налични са 200 броя за първите потребители, които направят предварителна поръчка за телефона до 1 октомври, а до 11 октомври го активират. След това между 27 октомври и 2 ноември трябва да се регистрират в приложението Samsung Members, а гривната ще дойде до 27 ноември.

Източник: Samsung