Дисплеят на Samsung Galaxy S20 Ultra с отличие от DisplayMate

Дисплеят на Samsung Galaxy S20 Ultra с отличие от DisplayMate

DisplayMate публикува резултатите от тестовете си на дисплея на новия смартфон флагман на Samsung Galaxy S20 Ultra. Панелът на телефона изравнява или подобрява цели 12 постижения при този тип продукти. Благодарение на това устройството получава оценка A+. При 5 от 12 теста S20 Ultra постига оценка за визуално неразличим от перфектния резултат.

Новият дисплей е с 14% по-ярък от този при Galaxy S10, като разполага с режим за висока яркост (High Brightness Mode), който подобрява отчетливостта на образите при средни и високи нива на околната светлина. При активиране на въпросния режим екранът може да постигне нива на яркост между 823 и 1342 нита.

Максималната яркост се достига при по-ниски нива на околна осветеност спрямо предходното поколение на компанията, а именно 20 000 лукса. Това означава, че яркостта ще е висока дори устройството да не е изложено на пряка слънчева светлина. Друг интересен режим е „Super Dimming Mode“, който може да намали яркостта до 2 нита, като същевременно запазва 24-битово цветово предаване. Минималната яркост от 1 нит се постига, когато функционалността Always On Display е активирана на тъмно.

Използваният в Galaxy S20 Ultra Dynamic AMOLED 2X панел поставя нови рекорди при точността на цветовото представяне в гамите sRGB и DCI-P3. Дисплеят има най-добрата цветова точност от всички тествани от DisplayMate досега. Той поставя рекорди за абсолютна цветова точност и точност на скалата на интензитета.

Разбира се, сред основните подобрения е и добавянето на по-висока честота на опресняване, която достига до 120 херца. Отчита се и ограничаване на премигването или трептенето на картината, което може да се наблюдава от някои потребители.

Източник: DisplayMate

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция