Lenovo отчита рекордни приходи в края на 2019

Lenovo обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на фискалната 2019/20, което е приключило на 31 декември 2019. Данните сочат, че приходите на компанията достигат рекордните 14.1 милиарда долара и се отчита десето поредно тримесечие на растеж на годишна база. Нетната печалба се увеличава с 10.9% на годишна база до 258 милиона долара.

Мобилното подразделение на Lenovo отчита пето поредно тримесечие на печалба, а особено силно представяне е постигнато в Южна Америка. В този регион ръстът в доставките на компанията е 23% на годишна база при 5.8% ръст на пазара като цяло. Отчита се навлизането и в премиум сегмента с представянето на Motorola Razr, който очакваме скоро да се появи и у нас.

Заслужава си да отбележим и постиженията на компютърното подразделение на Lenovo, което отчита рекордни в историята си приходи на стойност 11.1 милиарда долара. Тук печалбата преди данъчно облагане е в размер на 684 милиона долара. Компанията завършва 2019 като най-големия доставчик на компютри с дял от 24.3%.

Източник: Lenovo

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.