Samsung Galaxy S21 може да има опция за гласово отключване с Bixby Voice

Samsung Galaxy S21 може да има опция за гласово отключване с Bixby Voice

Очаква се в софтуерно отношение бъдещата серия смартфони Samsung Galaxy S21 да използва Android 11 с One UI 3.1. С тази версия моделите ще разполагат с някои ексклузивни функционалности, а част от тях впоследствие могат да достигнат и до други устройства.

Една от тези новости изглежда ще е опцията за използване на Bixby Voice за биометрично отключване на телефона. Преди време беше налична възможност за гласово въвеждане на код за отключване с Bixby, но тя беше премахната.

В One UI 3.1 ще има опция за отключване, която се активира в настройките за сигурност, но засега няма детайли за това точно как ще функционира тя. Този метод, разбира се, не е сред най-сигурните, тъй като е възможно някой да ви запише как изричате фразата и след това да я възпроизведе и така да отключи устройството.

Източник: SamMobile

  • Този метод, разбира се, не е сред най-сигурните, тъй като е възможно някой да ви запише как изричате фразата и след това да я възпроизведе и така да отключи устройството. Това ми дойде първо на ум като четох оня ден новината... Не знам кво целят с подобни функции напълно безполезни! Ама новини да има. Ще прецакат най добрата си серия телеофни, за да пълнят гушката с продажба на фолдове...
    Вито
  • Няма логика да е S21, вероятно ще е S30!
    bibo35