Samsung Galaxy S5 има по-добър първи уикенд от iPhone 5s

Samsung Galaxy S5 има по-добър първи уикенд от iPhone 5s
Според инфографика на iQMetrix, Samsung Galaxy S5 е имал по-успешен първи уикенд oт iPhone 5s. Информацията е за пазара в Северна Америка и показва доста интересни данни за продажбите на Galaxy устройствата в сравнение с тези на Apple. През първия си уикенд на продажби (11-13 април) Galaxy S5 постига 23% от продажбите на телефони в САЩ и 18% от продажбите в Канада. През своя първи уикенд (20-22 септември) iPhone 5s постига 18% от продажбите на телефони в САЩ и 13% в Канада. Макар че не е даден точният брой продадени телефони, разликата от 5% е значителна.

В инфографиката е посочена и информация за продажбите на Galaxy S4 и iPhone 5 в 6-те месеца преди обявяването на двата нови флагмана. Въпреки предстоящото представяне на Samsung Galaxy S5 през април 2014 продажбите на S4 са стигнали върха си през празничния период около Kоледа. При iPhone 5 пък се наблюдава значителен спад в продажбите в САЩ през месеците преди пускането на новия модел, докато продажбите в Канада са били равномерно ниски. Данните очевидно са в полза на Samsung и отново потвърждават позицията им като водещ производител на пазара.

http://www.iqmetrix.com/sites/iqmetrix.com/files/shared_images/samsung_galaxys5_infographic.jpg

Аксесоари за:
  • :D Кой, колко е продал, изобщо не го касае потребителя... Важното е да има богат избор на качествени продукти и поносими цени. Какво те топли някаква бройка лично теб, че даже се чудиш? Това за мен не е новина, която има съществено значение...
    nikolaiii
  • Слухове, слуховее :) Ама бройката е важна в случая. Защо ли не се съобщава?
    strikercho
  • До тоя с баджа: ти с \"неплатеното съобщение\", дай някакво по - достоверно инфо, или се скрий!!! :)
    Ванката