Samsung Galaxy S9+ зае първото място в класацията на DxOMark

Малко след официалната премиера на Samsung Galaxy S9+ френската компания DxOMark е готова с тестовете и подробния анализ на новата камера в телефона и резултатите са изненадващи. Устройството включва двойна основна камера със стандартна и телефото оптика, подобна на тази в Galaxy Note8, но направените подобрения явно са били достатъчно значими, защото телефонът зае първото място във фотографската класация на DxOMark като измести досегашния лидер Pixel 2.

Компанията посочва, че това е смартфон без никакви реални слабости по отношение на камерата, а фотографската оценка на Galaxy S9+ от 104 точки всъщност е най-високата, постигана досега от камерафон. Експертите посочват, че тя осигурява отлични резултати във всякакви условия и осигурява ярки и наситени цветове, добра експозиция и широк динамичен диапазон. DxOMark твърди, че Samsung е постигнала добър баланс между редуциране на шума и запазване на детайлите при всички условия на осветеност. Оценката от 91 точки при записа на видео е по-ниска, но все пак поставя телефона сред най-способните смартфони на пазара.

Подробните оценки на различни показатели можете да намерите в сайта на DxOMark.

 • Така е, както напреднаха камерите, хората все повече на тях разчитат. А разлика има огромна. Пиксела цепи мрака в момента. Предна, задна камера и двете чудеса правят. Много често, ако ти сложат една от Пиксела и една от ДСЛР едва ли познаеш коя, коя е... Не съм фен на Гугъл, честно казано, но в софтуера са направили чудо... Дори да бия Apple когато за тях сигурно 1000 човека работят само по камерата си е голямо постижение. А Самсунга си е излагация за мен, засега поне. Ще видим със софтуера дали ще се подобри с ъпдейти. Толкова реклама, за "преоткрита" камера... Иначе определено снимките ще са доволни и който си го вземи ще е доволен, но при сравнение пада надолу. Аз лично си мислих, че те ще избият рибата тая година... :)
  sladyrko
 • Все пак има значение за фотографите - като не си си взел огромния фотоапарат е добре телефонът ти да снима поне прилично.
  tzincbg
 • Без значение е дали ще си направиш снимките със S9 или iPhone 8, едва ли ще бъдеш недоволен от каквото и да е и при давата модела (или който и да е флагман от последните години).
  muamamu1
 • Като качваш снимки, гледай да не са директно тук, а в сайт като от този https://www.esato.com/phonephotos/ ! Там ги качваш без компресия. Сигурен съм, че S9/9+ ще правят страхотни снимки. Да не говорим, че за обикновения потребител всеки един флагман, ще прави отлични снимки.
  Ванката
 • Докато не го пробваш телефона, всичко друго е ала-бала приказки. Аз ще си го взема и ще кача снимки тук за да е обективно сравнението.
  apolon25
 • След няколко гледания на камера тестове на S9 и S9+ мога да кажа, че съм разочарован. Full HD видеото е ужас (компресия отвсякъде), 4K 60 fps позволява снимане на видео само до 5 минути, стабилизацията малко куца, и при снимки малко преекспонира. Май ще гледам iPhone 8 Plus да ми е следващия избор.
  Dubspace
 • Те че са менте, менте са, но точно от това сравнение абсолютно нищо не се вижда с тези орязани 1000х700 снимчици.
  abando
 • Пълно менте са тея, http://richontech.tv/2018/02/smartphones/samsung-s9-vs-iphone-x-vs-pixel-2-camera-samples/ я гледайте каква разлика... Пиксела направо разбива. :)
  sladyrko
 • В Тубата има сравнение на Pixel 2 и Galaxy S9. Pixel 2 снима по-добре. Нали уж Pixel 2 е с най-добрата камера, следван от Mate 10 pro. Samsung са си платили.
  viiipeer
 • Супер камерки, направо си хвърлям фотоапарата :D
  abando