Samsung Galaxy Z Flip предлага мощен хардуер и ефектен дизайн

Samsung Galaxy Z Flip предлага мощен хардуер и ефектен дизайн

Заедно със серията Galaxy S20 Samsung представи и друг интересен телефон. Сигурно се досещате, че става дума за втория модел на компанията със сгъваем дисплей, който носи името Galaxy Z Flip. Моделът се различава от Galaxy Fold по начина на сгъване, който е вертикален подобно на Motorola Razr.


Потребителите получават 6.7” Dynamic AMOLED дисплей със съотношение 22:9 и резолюция 1080 х 2636 пиксела, каквато досега не сме виждали в телефон на компанията. Върху него е поставено ново ултратънко стъкло, но в средата продължава да има забележима гънка. Интересна особеност е фиксирането на екрана под различни ъгли, което позволява на потребителите да ползват телефона и без да го държат в ръце – например за селфита, видеоразговори или пък заснемане на видео за YouTube. Компанията изтъкна, че в механизма на сгъване има специална четка, която предпазва срещу проникването на външни обекти.

Отстрани на корпуса е поставен сензор за отпечатъци, а върху капака има 1.06” сензорен дисплей (300 х 116 пиксела) за достъп до нотификации и друга информация, който позволява стартиране на съответното приложение при отваряне на телефона. Този дисплей може да се ползва и за селфита. 

В хардуерно отношение откриваме чипсет Snapdragon 855+ в комбинация с 8GB RAM и 256GB памет за файлове. Основната камера е двойна и включва два 12МР сензора с различна оптика (широкоъгълна и ултраширокоъгълна), а за селфита е добавена 10МР камера в отвор в екрана. Предната камера има автофокус. Всичко се задвижва от двойна батерия с капацитет 3300 mAh, което звучи малко, но според Samsung ще стигне за ден на работа. Поддържа се бързо зареждане, както и безжично.

Samsung Galaxy Z Flip ще се предлага в черно и виолетово, но на някои пазари ще има и златиста версия. Продажбите в САЩ започват на 14 февруари на цена 1380 долара. В България устройството ще има лимитиран тираж в черно и виолетово. Ще може да се закупи от 21 февруари на цена 2899 лв.

Източник: Samsung

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Смартфон за еднократна употреба, не съществува.
    SamsungGalaxyA70
  • ""Батерията поддържа зареждане"".. Пак е добре, че ще може да се зарежда.. че за тез пари ако беше за еднократна употреба не звучи добре..
    nikolay0876