Samsung Galaxy Z Fold3 с S Pen ще сложи край на серията Galaxy Note, твърди слух

Samsung Galaxy Z Fold3 с S Pen ще сложи край на серията Galaxy Note, твърди слух

Нова информация от Корея разкрива повече детайли около плановете на Samsung при премиум телефоните през следващата година. От нея става ясно, че компанията е решила да измести премиерата на сгъваемия Galaxy Z Fold3 през юни, а освен това ще направи съществени подобрения в неговите характеристики.

От източници на АjuNews става ясно, че устройството ще поддържа писалката S Pen, която е отличителната черта на серията Galaxy Note. Устройството ще има и слот в корпуса за поставяне на писалката. Нещо повече - сайтът твърди, че поддръжката на S Pen от Galaxy Z Fold3 и Galaxy S21 Ultra ще сложи край на серията Galaxy Note.

Според информацията основното предизвикателство пред компанията е било създаването на дисплей, който няма да се надраска лесно от писалката - това е причината първите две издания на телефона да са лишени от S Pen. Новият модел обаче ще е с покритие от второто поколение на ултратънкото стъкло, което ще е много по-издръжливо.

Другата новост в устройството ще бъде добавянето на скрита под екрана камера, което ще позволи на телефона да предложи дисплей, който не е изрязан или пробит. Според изданието първоначално компанията е смятала да добави подвижна селфи камера, но впоследствие е променила намеренията си. Засега обаче има съмнения и дали ще видим скрита под екрана камера, защото тя осигурява снимки с по-ниско качество.

Източник: АjuNews