Samsung Gear Fit2 Pro ще може да отчита и плуване

Samsung Gear Fit2 Pro ще може да отчита и плуване

Премиерата на Samsung Galaxy Note8 ще е на 23 август, но освен него тогава би трябвало да видим и няколко други устройства. Информация на Ивън Блас за VentureBeat разкрива, че заедно с очаквания смартфон ще бъдат представени нови очила за виртуална реалност GearVR и нова фитнес гривна на име Gear Fit2 Pro. Въпреки името устройството ще наследи добре познатия модел Gear Fit2 и ще го надгради в много отношения.

Новата гривна е водоустойчива при налягане до 5 ATM, което ѝ позволява да отчита физическата активност и при плуване, като събраната информация ще се синхронизира с приложението Speedo On. Сред другите характеристики откриваме GPS приемник и възможност за възпроизвеждане на музика от Spotify без връзка с интернет, което предполага, че гривната ще има достатъчно вградена памет за запазване на файловете.

От Gear Fit2 Pro очакваме и по-стабилна закопчалка, която ще направи устройството подходящо за ползване по време на по-тежки тренировки. Останалите детайли за джаджата включват съвместимост с iOS и Android и едногодишен абонамент за дигиталните услуги на Under Armour.

Източник: VentureBeat