Samsung може да отбележи 60% спад в печалбата за тримесечието

Samsung може да отбележи 60% спад в печалбата за тримесечието

Възможно е Samsung да отчете сериозен спад на оперативната печалба през третото тримесечие с цели 60.2%. За това сочи проучване на FnGuide, а като причина за лошите резултати се посочва продължаващия спад на цените на чиповете за флаш памети. Очаква се корейската компания да обяви оперативна печалба от 6.9 трилиона вона (5.28 милиарда евро) за тримесечието спрямо 17.5 трилиона вона (13.4 милиарда евро) за същия период на миналата година.

Този резултат е с 8.2% по-слаб от предварителните очаквания, които бяха обявени по-рано през годината. Samsung е изправена пред по-слабо търсене на смартфони, полупроводникови продукти и други устройства от портфолиото ѝ. Очакванията на корейците бяха, че цените и търсенето на NAND памети и RAM продукти ще се повишат. Други анализатори очакват, че оперативната печалба ще надмине 7 трилиона вона (5.36 милиарда евро).

Въпреки очакваното повишение на цените на флаш паметите остават редица несигурности поради търговската война между САЩ и Китай, както и наложените от Япония ограничения за внос в Корея на някои материали. Чистата печалба на Samsung за второто тримесечие беше 5.18 трилиона вона (3.96 милиарда евро), което представляваше спад от 53.1% на годишна база.

Източник: Yonhap

Препоръчани оферти