Samsung отлага продажбите на Galaxy Fold за неопределено време

Samsung отлага продажбите на Galaxy Fold за неопределено време

През уикенда се появи информация, че Samsung е отложила събитията около старта на продажбите на Galaxy Fold в Шанхай и Хонконг, които трябваше да се състоят на 23 и 24 април. В първия случай компанията обяви, че отмяната се дължи на проблеми с мястото за провеждане, но във втория не беше посочена причина, което предизвика подозрения, че всичко може да свързано с проблемите с някои от раздадените на американските медии тестови устройства. Припомняме, че няколко устройства дефектираха буквално за часове - в някои случаи без видима причина, а в други след отлепване на предпазното фолио на дисплея.

Оказа се, че причината е именно тази. Samsung разпространи официално съобщение, в което посочва, че е взела решение да отложи за неопределено време продажбите на Galaxy Fold, за да може напълно да проучи обратната връзка от тестовите продукти и проведе допълнителни вътрешни тестове. Новата дата за пазарната премиера ще бъде обявена през идните седмици. Samsung пише, че проучването на първите проблемни устройства е показало, че проблемите може би се дължат на въздействие върху горната и долната открита част на пантите. В един от случаите работата на пантите е била повлияна от попаднало в тях външно вещество.

Компанията заявява, че ще предприеме мерки, за да заздрави защитата на дисплея. В допълнение ще добави повече инструкции за употребата на екрана и за грижата за него, включително и за предпазното фолио, за което вече разбрахме, че не бива да се сваля. Засега няма информация колко време ще е нужно за заздравяване на конструкцията, но ако става дума за редизайн на целия механизъм на сгъване цялата процедура може да се проточи. Ситуацията около Galaxy Fold се следи с особен интерес, защото това е първото масово устройство със сгъваем дисплей, а на технологията се възлагат надежди да се превърне в нов двигател за ръст на мобилния пазар през идните години.

Източник: Samsung, Engadget

Препоръчани оферти

 • Щом има механично сгъване/разгъване на дисплея без значение дали е навън/вътре рано или късно ще му се види сметката, но като за начинаещ продукт в момента с нищо не може да измести масовите дисплеи, които не се сгъват по никакъв начин (механично имам предвид).
  Бъдещето им зависи изцяло от това колко "живот" ще има подобно устройство и ако той е под 4 - 5 години (примерно) тази тенденция ще отшуми като 3D дисплеите преди години (LG и HTC имаха такива).
  centur
 • Моделът на Huawei ще е по-добър - с това сгъване навън ще издържа още 20-30 сгъвания преди да почнат да умират пикселите. Интересно дали щетите ще са само около сгъвката или тръгне ли ще си замине целият екран. В тия сгъваеми дисплеи ме притеснява най-много пластмасовото покритие на дисплея - вече се видя, че дори този на Galaxy Fold успя да се надраска и подбие на места, а би трябвало това да е по-защитения дизайн. При Mate X пластмасовото покритие е постоянно отвън.
  chilko
 • Моделът на Huawei ще е по-добър - с това сгъване навън ще издържа още 20-30 сгъвания преди да почнат да умират пикселите. Интересно дали щетите ще са само около сгъвката или тръгне ли ще си замине целият екран.
  tzincbg
 • Докато го направят :) Че и да може да набира.
  n1
 • Далеч,не им е за първи път да се дънят с нов продукт! Този път поне успяха да стопират нещата преди старта на продажбите....
  pretorianec
 • Поне няма да го пуснат в продажба преди отстраняване на дефектите. Много ми е интересно, такава голяма компания, а не прави всички видове тестове?! Нямат ли тестови лаборатории? Това е недопустимо. Даваш бройки на медии, блогъри и прочие с ясното съзнание, че предоставяш един завършен продукт, а всъщност - излагация...
  Ванката